Copy
jaargang 8, editie 4
open de nieuwsbrief in je browser
Vleesverkoop op donderdag 1 juni

Op 1 juni wordt er Fries Roodbont vlees verkocht in de potstal. Je bent uitgenodigd tussen 15.00 en 18.00 uur. Naast het standaardpakket van  ± 5 kg (€ 65,-) kun je ook zelf een pakket samenstellen en bestellen. Er is keuze uit: kogelbiefstuk (€ 32,00/kg), Hollandse biefstuk (€ 19,00/kg), bieflappen of dikke lende (€ 15,75/kg), sucadelappen, vinkenlappen, runderlappen, soepvlees of hacheevlees (€ 14,90/kg), rollade (€ 15,75/kg), hamburgers of verse worst (€ 11,90/kg), ongekruid gehakt (€ 10,25/kg), ossenstaart (€ 10,50/kg) en rundervinken (€ 1,60 per stuk).

Bestellingen kunnen uiterlijk tot dinsdagavond 23 mei (22.00 uur) per mail worden doorgegeven. Wil je duidelijk aangeven hoeveel je van welke vleessoort wilt. Ben je niet in de gelegenheid om het vlees op 1 juni op te halen, dan is bestellen alleen mogelijk in overleg, in verband met de beperkte vriescapaciteit van Rispens State. >> meer over het vleespakket
Stand van zaken broedseizoen 2017

Er broeden 13 kluten op het schelpeneiland in de plas-dras. Het eilandje is afgelopen winter, tijdens een vorstperiode aangelegd. Acht ton grind en schelpen zorgt nu voor een verhoging met een oppervlakte van ± 70 m2. De kluten delen hun broedplek inmiddels ook met visdiefjes en kleine plevieren. Begin juni worden de eerste jongen verwacht. De twee pallets (zie foto) bieden de jongen straks beschutting tegen hongerige kraaien, reigers en kiekendieven. De meeste nesten van de grutto, kievit en tureluur zijn al uit. De ouders alarmeren dat het een lieve lust is.
 
Kalfjes kijken

Zaterdag 20 mei ben je van harte welkom voor een bezoekje aan onze boerderij. Tussen 10.00 en 13.00 uur kun je de kudde koeien met kalfjes bekijken, de groep jongvee en de koeien die nog op stal staan. De polder kleurt nog steeds schitterend rood, geel en groen. En voor de echte liefhebbers zijn er ook nog een paar koeien en pinken te koop.
Rispens State: Fokbedrijf voor Fries Roodbont vee

info@friesroodbont.nl

Klik hier om je af te melden.

stuur door naar een vriend


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rispens State B.V. · Uilenburg 56 · IJlst, Fr 8651EL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp