Copy
jaargang 8, editie 3
Open de nieuwsbrief in je browser
Kijk-en koopdag op Rispens State op zaterdag 20 mei

We nodigen je van harte uit op zaterdag 20 mei tussen 10.00 en 13.00 uur om een kijkje te komen nemen op ons bedrijf. De koppel koeien met jonge kalfjes en de jongveegroep lopen al weer enige tijd dag en nacht buiten. De Ruterpolder is nu op z'n mooist. Het is een feest van kleuren en van nieuw leven. En daarnaast is er prachtig vee te koop. Een kans om met dit mooie ras een begin te maken. Te koop is een vaars (Aeltsje 14) met haar 4 weken oude stierkalf (Ruters Anders), 3-jarige Janna 151, 3-jarige Anna 9, en 2-jarige Tineke 9. En daarnaast een zestal pinkjes van ongeveer een jaar.
Vleesverkoop op 1 juni

Dit is een vooraankondiging van de volgende verkoop van Fries Roodbont vlees in de potstal. Op donderdagmiddag 1 juni is de laatste verkoop voor de zomer. De mogelijkheid om een en ander op voorraad te nemen. In de nieuwsbrief die volgende week verschijnt meer informatie over deze verkoop en vanaf dat moment is het weer mogelijk om vlees te bestellen.
 
Broedende kluten op het schelpeneiland

Atser Sybrandy is onze nazorger. Hij komt tijdens het broedseizoen een keer per week langs om het aantal nesten van de weidevogels te tellen. Zodra hij een nest gevonden heeft komt dat direct in de App van de vogelwacht. Hij volgt het broedresultaat en noteert alles nauwgezet. Tot nu toe komt hij iedere keer blij uit de polder terug om zijn bevindingen met ons te delen. En vorige week vond hij het eerste klutennest (zie foto) op het nieuw aangelegde eilandje in de plas-dras!  De kluut is een prachtige, voornamelijk wit met zwarte vogel, met een opvallende omhooggebogen snavel. Hij broedt in groepen. In de volgende brief meer nieuws over de broedresultaten.
Rispens State: Fokbedrijf voor Fries Roodbont vee

info@friesroodbont.nl

Klik hier om je af te melden.

stuur door naar een vriend


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rispens State B.V. · Uilenburg 56 · IJlst, Fr 8651EL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp