Copy
jaargang 9, editie 2
View this email in your browser
Vleesverkoop in de potstal

Op donderdag 8 maart wordt er weer Fries Roodbont vlees verkocht. Je bent van harte welkom tussen 15.00 en 18.00 uur. Naast het standaardpakket van ± 5 kg (€ 65,-) kun je ook zelf een pakket samenstellen en bestellen. Er is keuze uit kogelbiefstuk (€ 32,00/kg), ribeye (€ 21,00/kg), Hollandse biefstuk (€ 19,00/kg), bieflappen of dikke lende (€ 15,75/kg), sucadelappen, vinkenlappen, runderlappen, soepvlees of hacheevlees (€ 14,90/kg), rollade (€ 15,75/kg), hamburgers of verse worst (€ 11,90/kg), ongekruid gehakt (€ 10,25/kg), ossenstaart (€ 10,50/kg), rundertong (€ 10.00/kg), runderwang (€ 11,00/kg), runderlever (€ 5,50/kg) en rundervinken (€ 1,60 per stuk).

Bestellingen kunnen uiterlijk tot dinsdagavond 27 februari (21.00 uur) per mail worden doorgegeven. Wil je duidelijk aangeven hoeveel je van welke vleessoort wilt. De volgende verkoop is in juni.

Nieuw: Betaal je liever via de bank dan contant? Het bankrekeningnummer is NL 59 RABO 0372 0709 14.
>> meer over het vleespakket
Afkalfseizoen en vee te koop

In de laatste week van maart begint het afkalfseizoen van Rispens State. Er worden 23 kalveren verwacht. Kalfjes die samen met hun moeder hopelijk weer een mooi weideseizoen tegemoet gaan. Een prachtig gezicht: de Fries Roodbonte koeien met hun dartelende kroost in de Ruterpolder. Wil je ook een begin maken met het houden van dit mooie vee? Het kan nu, want er is een aantal pinken te koop. Heb je interesse? Neem contact op via de mail.
 
Nieuwe weidepomp

Ook het weidevogelseizoen staat voor de deur. Om het de weidevogels nog meer naar de zin te maken komt er op een hoek van een van de percelen een greppel-plas-dras. De nieuwe weidepomp is gesubsidieerd is door Vogelbescherming Nederland. De pomp moet er voor zorgen dat er een halve hectare, inclusief een greppel, een beetje onder water komt te staan: een aantrekkelijke plek voor vogels om te foerageren.
Rispens State: Fokbedrijf voor Fries Roodbont vee

info@friesroodbont.nl

Klik hier om je af te melden.

stuur door naar een vriend


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rispens State B.V. · Uilenburg 56 · IJlst, Fr 8651EL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp