Copy
Butlletí dels
DOCTORATS INDUSTRIALS
(Maig 2022)
Impactar en el ciutadà
Els projectes de Doctorat Industrial no només contribueixen a impulsar la competitivitat de les empreses i institucions, també tenen un impacte en la societat en general. D’una banda, us presentem un reportatge sobre la recerca d'impacte de la Fundació Greennnova, on mostrem un bon exemple de contribució dels Doctorats Industrials al ciutadà: la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la captura de CO₂.

D’altra banda, us compartim dues notícies sobre el reconeixement que han rebut dues empreses: Carinsa i Vylinx. Totes dues porten en el seu ADN la innovació i la recerca col·laborativa, així com el desenvolupament de nombrosos projectes de Doctorat industrial. Vylinx, liderada per Elisenda Bou-Balust, va ser adquirida per Apple durant el 2020 donant continuïtat als quatre projectes de Doctorat Industrials engegats per la startup barcelonina. 

Finalment, us presentem un nou servei d’informació de recursos de formació transversal en competències transversal, en el qual trobareu cursos i jornades que complementen les 30 hores comunes que tots els participants reben del Pla. Us animem a compartir-nos els recursos que considereu que són de l’interès de la comunitat DI!
Dos projectes de Doctorats Industrials s’han proposat lluitar contra el canvi climàtic
Dos projectes de Doctorats Industrials s’han proposat lluitar contra el canvi climàtic aportant solucions que es fonamenten en la idea de treure diòxid de carboni (CO₂) de l'aire. Els dos projectes s'emmarquen en una recerca col·laborativa entre la Fundació Greennova i la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Barcelona.

Els dos projectes s’han proposat lluitar contra el canvi climàtic aportant solucions que es fonamenten en la idea de treure diòxid de carboni (CO₂) de l’aire. El CO₂ és el principal gas amb efecte hivernacle, i la concentració d’aquest gas a l’atmosfera bat rècords any rere any segons els informes de la NOOA. Precisament, l’increment dels gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera és una de les principals causes del canvi climàtic segons el Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC). De fet, un dels dos projectes anomenat CAPTACO₂, treballa en una idea alineada amb els dictats de l’IPCC de reducció de les emissions contaminants.
Llegeix el reportatge!
Impacte de la Recerca DI
Elisenda Bou-Balust, cofundadora de Vilnyx amb 4 Doctorats Industrials, premi Fundació Princesa de Girona Empresa 2022 

Seguir llegint

Carinsa, amb tres Doctorats Industrials: “La innovació ens ha dut a ser un referent en fragàncies i aromes” 

Seguir llegint

Vols formar part de l'ecosistema
R+D+I de Catalunya?

T’interessa treballar
en un projecte de recerca aplicada?

Entra en aquest enllaç i trobaràs un recull de projectes
que estan buscant candidats.

Fes-hi un cop d’ull i comparteix-lo
amb qui creguis que li pot interessar.
Més informació

Comparteix el butlletí!
Comparteix amb un amic! Comparteix amb un amic!
Piula el butlletí! Piula el butlletí!
Comparteix el butlletí a Linkedin! Comparteix el butlletí a Linkedin!
Comparteix el butlletí a Facebook! Comparteix el butlletí a Facebook!
Segueix-nos a Twitter!
Segueix-nos a Twitter!
Web DI
Web DI
Contacta'ns a LinkedIn!
Contacta'ns a LinkedIn!
Copyright © 2022 Doctorats Industrials, tots els drets reservats.


desitja canviar la forma en què rep aquests correus electrònics?
Pot actualitzar les seves preferències o cancel·lar la subscripció d'aquesta llista.