Copy
.
Nieuwsbrief december 2017
 
Geachte <<First Name>> <<Last Name>>,

De feestdagen staan alweer voor de deur. Dit betekent dat het tijd is voor de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Wilt u (ook) wekelijks op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy? Meld u dan hier aan, dan ontvangt u voortaan iedere maandagochtend het nieuws van de afgelopen week in uw mailbox.

Wist u dat wij ook regelmatig blogs schrijven op de website van Privacymanagement Gemeenten? Recent nog over het beheren van privacyrisico’s en over de (on)mogelijkheden van het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming. Onze website krijgt overigens een nieuw jasje. We hebben inmiddels een ontwerper, bouwer en content schrijver gevonden, dus het eerste kwartaal van het nieuwe jaar staat voor ons in ieder geval in het teken van vernieuwing. En niet alleen onze website krijgt een nieuw jasje.. In het eerste kwartaal verhuizen we ook naar een ander kantoorpand (in Zwolle), dat beter past bij onze (groei)ambities voor de komende jaren.

Dat de laatste maand van 2017 inmiddels is aangebroken, betekent ook dat u als het goed is de ENSIA vragenlijst heeft ingevuld. Hopelijk is het allemaal goed gelukt. Iets anders op de to-do lijst: het verwerkingsregister. Tijdens de bijeenkomst van de Kennisgroep Privacy in Ede bleek dat het opstellen van een verwerkingsregister maar de GEMMA referentiearchitectuur nog niet zo eenvoudig is. Dus als ik u een tip mag geven: maak dit naast de FG de hoogste prio.
Zoals eerder genoemd stapt Erna Havinga vanaf 1 januari 2018 in als mede-eigenaar van IB&P BV. Ze stelt zich graag even aan u voor: 

“Mijn naam is Erna Havinga. Ik ben al mijn hele werkzame leven bezig met informatietechnologie (IT). In mijn jonge jaren als programmeur en informatieanalist en later meer in (lijn)management functies zoals projectmanager, IT manager en delivery manager. Informatiebeveiliging is altijd een rode draad geweest in mijn werkende leven. Vanuit deze passie heb ik een aantal jaren als Security Consultant gewerkt, waarna ik meer de richting van IT auditing ben ingeslagen.

Ik heb de HBO opleiding School voor CommunicatieSystemen in Utrecht gevolgd, waar ik ben opgeleid om als intermediair te kunnen fungeren tussen business en IT. Na een aantal jaren in Amerika te hebben gewerkt heb ik in 2003 mijn diploma van de Executive Master of Business (MBA) te Groningen gehaald. Verder heb ik diverse certificaten op informatiebeveiligingsvlak behaald, zoals CISSP, CISM en CISA. Door deze brede achtergrond is duidelijk dat ik niet rustig stil kan zitten en altijd op zoek ben naar nieuwe uitdagingen. Met het instappen in IB&P BV is een lange wens om ondernemer te worden in vervulling gegaan.

Tot slot ben ik gelukkig getrouwd met Robert en hebben wij samen twee kinderen, Matthijs (9) en Jasmijn (8). Met mijn gezin woon ik in het fijne Midden-Drenthe (wanneer je een gezin gaat stichten werd het, wat ons betreft, tijd om de stad te ontvluchten). Beetje meer reistijd qua woon-werk verkeer weegt niet op met de rustgevende woonomgeving en authentieke sfeer van een Drents dorpje. 

Heb je naar aanleiding van dit stukje nog vragen of wil je graag eens persoonlijk kennismaken, dan kun je mij bereiken op erna@ib-g.nl. Fijne feestdagen en ik heb enorm veel zin in ondernemersjaar 2018.”


Voor IB&P was 2017 een succesvol jaar met een omzet die ruim is verdubbeld. Tijd voor wat verdiende ontspanning tijdens de feest- en vakantiedagen en hopelijk tot in 2018.

Ik wens u een veilig nieuw jaar!


Hartelijke groet,

Renco Schoemaker
Adviseur Informatieveiligheid
Recente blogs
Gegevensdragers, de verschillen en maatregelen
Wat zijn de verschillen tussen diverse media/ gegevensdragers? En welke maatregelen vereisen ze op informatiebeveiligingsvlak? In deze blog een nadere verkenning van diverse begrippen uit de BIG.
Lees de blog
Heeft jouw gemeente het lef om te leren?
De resultaten van het onderzoek van de VNG Visitatiecommissie Infor- matieveiligheid worden gepresenteerd in het rapport ‘Durven leren’. Ik vat de twaalf boodschappen uit dit rapport samen tot een top drie.
Lees de blog
Nut en noodzaak van baselines
Binnen de overheid maken we gebruik van baselines als fundament voor de beveiliging. W
at kan je er precies mee? Wegen de voordelen op tegen de nadelen? Ofwel; de nut en noodzaak van baselines.
Lees de blog
Hot Topics
Populaire Downloads
1. Juridische aandachtspunten smart city

2. Helpdesk voor vragen en meldingen over fraude

3. Stappenplan AVG voor gemeenten

4. VIK haalt meer uit basisregistraties

5. Openbaar maken van persoonsgegevens
1. Eindverslag VNG Visitatiecommissie

2. Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek

3. Model gegevensbeschermingseffectbeoordeling 

4. Handreiking Implementatie Suwinet-normenkader

5. Het nut van baselines (presentatie ISACA avond)
Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen? 
 
Maak een afspraak met ons
Copyright © 2017 IB&P B.V., All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je op de website hebt ingeschreven, omdat we in het verleden contact hebben gehad over informatiebeveiliging/privacy of omdat we denken dat je interesse hebt in onze nieuwsbrief.

<<Email Address>> uitschrijven van deze lijst. Je voorkeuren aanpassen kan hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp