Copy
.
Nieuwsbrief juni
Beste <<First Name>> <<Last Name>>,

In deze vierde nieuwsbrief brengen we je wederom op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op privacy- en informatieveiligheidsvlak. Voor het gemak praten we vanaf nu over onszelf als IB&P. Onder IB&P vallen zowel Informatiebeveiliging Gemeenten en Privacymanagement Gemeenten. Wil je vaker dan deze 2-maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen? Dan kan dit ook, want wist je dat..
  • .. we iedere week een nieuwsoverzicht sturen met de nieuwsberichten van de afgelopen week? Aanmelden kan hier.
  • .. we ook een nieuwsarchief hebben? Waar alle nieuwsberichten iedere maand overzichtelijk op één pagina staan weergegeven.
Wat er speelt
Allereerst is op 1 juli de implementatie van ENSIA gestart. Afgelopen januari blogden we over de stand van zaken wat betreft ENSIA. In de meest recente blog werpen we wederom een (kritische) blik op ENSIA. We weten tenslotte inmiddels wat het gemeenten moet gaan opleveren, maar wat brengt ENSIA helaas (nog) niet? 
Ten tweede wordt over minder dan één jaar de AVG van kracht. Vanaf dat moment zijn gemeenten dus verplicht om een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Lees deze blog over de diverse functies en bijbehorende taken binnen de informatiebeveiliging en privacy. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een interne of een externe FG? Lees dan dit artikel
Tevens heeft CIP-Overheid de AVG compliant Privacy Suite ‘Grip Op Privacy’ vrijgegeven. Hierin is de AVG verwerkt in twee praktische handreikingen, de ‘Privacy Baseline’ en ‘Privacy By Design’, en de tool ‘Privacy self assessment’ waarmee je de privacy volwassenheid van je gemeente kunt meten. Je vindt de documenten in ons eigen archief, zie onderaan bij 'populaire downloads'. 
Tot slot wil ik je wijzen op een interessant stuk op de website van NOREA. In dit artikel wordt er betoogd dat het voor een zorgvuldige belangen- en risicoafweging in privacyvraagstukken belangrijk is dat de IT-auditor ook de fundamentele principes en andere invalshoeken van privacy in zijn beschouwingen betrekt. Benieuwd? Je leest het hele artikel hier.

Zomer en daarna
Allereerst is de overkoepelende website van moederorganisatie IB&P B.V. af. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje! Na de zomer gaat IB&P zich meer richten op ‘totaaloplossingen’ voor gemeenten op het gebied van informatiebeveiliging en privacy, met een select aantal partners. Wordt vervolgd. 
Dan rest voor nu nog.. een fijne zomer toegewenst!

Hartelijke groet,

Renco Schoemaker
Adviseur informatieveiligheid
Recente blogs
Wat ENSIA (nog) niet brengt helaas..
We weten inmiddels wat ENSIA gemeenten moet gaan opleveren, maar wat brengt ENSIA helaas (nog) niet? Zo zijn er zijn nog een paar verbeterpunten voordat ENSIA helemaal voldoet aan dat mooie vergezicht.
Lees de blog
De BIG: is jouw gemeente klaar voor volgende stap?
Ruim drie jaar na het opstellen van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) is het tijd om te peilen hoe het is gesteld met de implementatie. Zijn gemeenten klaar voor een volgende stap?
Lees de blog
Integrale gegevensverwerking: hoe?
Hoe nu om te gaan met sector/domein overstijgende gegevensuitwisseling c.q. –verwerkingen? Wanneer mag dat nu wel en niet, welke informatie wel/niet en met wie wel/niet? Een vraag zonder eenvouding antwoord.
Lees de blog
Hot Topics
Populaire Downloads
1. Model privacybeleid en-reglement

2 . Aan de slag met privacy

3. Meting Informatieveiligheidstandaarden

4. AP beantwoordt vragen over AVG

5. Deze mensen komen in actie bij een hack
1. Privacy Volwassenheidsmodel

2. Veelgestelde vragen ENSIA

3. Privacy self assessment

4. Risicoanalyse: Privacy vs IB

5. Meting Informatieveiligheidstandaarden
Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen? 
 
Maak een afspraak met ons
Copyright © 2017 IB&P B.V., All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je op de website hebt ingeschreven, omdat we in het verleden contact hebben gehad over informatiebeveiliging/privacy of omdat we denken dat je interesse hebt in onze nieuwsbrief.

<<Email Address>> uitschrijven van deze lijst. Je voorkeuren aanpassen kan hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp