Copy
.
Nieuwsbrief maart 2018
 
Beste <<First Name>> <<Last Name>>,

Met het voorjaar voor de deur krijg je weer zín om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. En dat komt goed uit, want dat is precies wat er moet gebeuren met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In de afgelopen maanden hebben wij veel aandacht besteed aan de verplichtingen vanuit de AVG en onze blogs worden goed gelezen. Dank daarvoor! 

Dit jaar staat voor ons in het teken van vernieuwing en groei. In de vorige nieuwsbrief heb je kunnen lezen dat per 1 januari Erna Havinga is toegetreden als mede-eigenaar van IB&P. Voor de duidelijkheid: IB&P staat voor Informatiebeveiliging & Privacy. We werken hard aan een compleet nieuwe huisstijl en nieuwe websites. Bovenaan deze nieuwsbrief vind je alvast ons nieuwe logo en slogan. En de oplettende lezer valt ook de nieuwe kleurstelling op.
Ander nieuws is dat we per 1 februari zijn verhuisd naar een nieuwe kantoorlocatie in Zwolle. Het nieuwe kantoor past beter bij onze groeiambitie en heeft een moderne, frisse uitstraling. Verderop vind je een paar foto’s die goed weergeven hoe dat er dan uitziet. Ons bezoekadres is vanaf heden: Zwartewaterallee 48, Zwolle. Wees welkom.

Meer en meer gemeenten weten ons te vinden voor advies en ondersteuning bij het implementeren van de AVG en de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG). In de volgende nieuwsbrief verwacht ik een nieuwe collega te kunnen voorstellen (n.a.v. deze vacature). Want er zitten nu eenmaal niet genoeg uren in onze agenda’s (herken je dat?). Kan jij ook wat advies gebruiken? Bel ons gerust op 038-7601350 of doe je voordeel met onze blogs, nieuwsberichten en downloads.

Hartelijke groet,
Renco Schoemaker & Erna Havinga


ps. Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van onze blogs, nieuwsberichten en downloads? Meld je dan (ook) aan voor ons nieuwsoverzicht. Zo begin je elke week goed geïnformeerd. 
Impressie nieuwe kantoor IB&P
Kantoor IB&P
Kantoor IB&P
Kantoor IB&P
Kantoor IB&P
Recente blogs
AVG brengt FG: blij mee?
Eén van de verplichtingen die de nieuwe privacyverordening met zich meebrengt, is het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Hoe gaat dit er in de praktijk van de lokale overheid aan toe? In deze blog proberen we daar wat zicht op de krijgen.
Lees de blog
Van BIR2017 naar BIO
Als het gaat om informatiebeveiliging, maken we binnen de overheid veel gebruik van baselines. Zo maakt de Rijksoverheid gebruik van de Baseline Informatiebeveiliging Rijksoverheid (BIR). En wat is de verhouding tussen de BIR2017 en de BIG/BIO?
Lees de blog
Verwerkingsregister: hoe?
Met de komst van de AVG gaat het melden van verwerkingen veranderen en ben je als gemeente verplicht om al je verwerkingen van persoonsgegevens bij te houden in een eigen register, een zogeheten verwerkingsregister. Hoe vul je een verwerkingsregister?

Lees de blog
Hot Topics
Populaire Downloads
1. Register van verwerkingsactiviteiten beschikbaar

2. AVG hoeft open BAG-data niet in de weg te staan

3. Handleiding Privacy by Design (versie 3.0)

4. Ondersteuningsmiddelen zaakgericht werken

5. Misverstanden AVG: Convenanten
1. Handleiding AVG

2. BIR 2017 normenkader 

3. CIP ondersteuningsproducten privacy

4. CIP Cloud Governance paper

5. Eindverslag visitatiecommissie
Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen? 
 
Maak een afspraak met ons
Copyright © 2018 IB&P B.V., All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je op de website hebt ingeschreven, omdat we in het verleden contact hebben gehad over informatiebeveiliging/privacy of omdat we denken dat je interesse hebt in onze nieuwsbrief.

<<Email Address>> uitschrijven van deze lijst. Je voorkeuren aanpassen kan hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp