Copy
.
Nieuwsbrief oktober 2017
 
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Hopelijk heeft u ondanks de regen hier en daar een goede zomer gehad. Het is inmiddels oktober en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op privacy- en informatiebeveiligingsvlak. Wilt u dagelijks op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy? Dan kan dat uiteraard. Bijvoorbeeld door ons te volgen op Twitter (@IBgemeenten en @PMgemeenten) of doordat u ons wekelijkse nieuwsoverzicht aanvraagt. Meld u hier aan, om iedere maandagochtend het nieuws van de afgelopen week in uw mailbox te ontvangen.

Terwijl vele van ons genoten van hun (meestal zonnige) vakantiebestemming, is ondertussen het werk doorgegaan. Zo zullen velen van jullie druk bezig zijn geweest met het invullen van de ENSIA zelfevaluatie vragenlijst. 
Vanuit de hoeveelheid werk die op gemeenten afkomt, zien we dat de vraag naar ondersteuning bij de implementatie van de BIG, de AVG en ENSIA stijgt. Het is echter lastig voor gemeenten om de juiste mensen te vinden voor dergelijke opdrachten, met name op het gebied van privacy. Er is veel vraag, maar het aanbod van goed gekwalificeerde mensen is simpelweg schaars. Dit terwijl sommige organisaties vanaf het moment dat de AVG straks van kracht is, verplicht zijn om een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Kortom, geschikte kandidaten voor dergelijke functies zijn dus hard nodig. In het nieuwe jaar zullen we daarom additioneel ook coaching gaan aanbieden.

En ook wij hebben niet stil gezeten de afgelopen maanden. Allereerst zijn we druk bezig met een nieuw ontwerp voor de websites www.infomatiebeveiliging-gemeenten.nl en www.privacy-gemeenten.nl. Op onze nieuwe websites wordt veel aandacht besteed aan een duidelijk productaanbod. Daarnaast zal het een overzichtelijke plek zijn voor nieuws, artikelen, downloads en andere content. Gewoon wat u van ons gewend bent dus, alleen dan in een nieuw, fris jasje.

Last but not least, stapt vanaf 1 januari 2018 Erna Havinga in het bedrijf als mede-eigenaar van IB&P. In een volgende nieuwsbrief zullen wij haar uitgebreid aan u voorstellen.

Hartelijke groet,

Renco Schoemaker
Adviseur Informatieveiligheid
Recente blogs
Nut en noodzaak van baselines
Binnen het vakgebied informatiebeveiliging en privacy wordt er gebruik gemaakt van baselines. Waarom bestaan deze en wat kan je er mee? En wegen de voordelen hiervan op tegen de nadelen? Ofwel; wat is het nut en de noodzaak van baselines?
Lees de blog
Privacy - Moeten we ons klaarmaken voor een boeteregen?
Vanaf het moment dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht is kunnen de boetes flink oplopen. Moeten we bang zijn voor een boeteregen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)? Ik denk het niet.
Lees de blog
Lastigheid in onverschilligheid (deel 2)
Hoe implementeer je de BIG en/of AVG wanneer collega’s onverschillig lijken te zijn over informatiebeveiliging en privacy? In deze overzichtsblog ontkracht ik een aantal veelgehoorde aannames aan de hand van enkele eerder geschreven blogs. Dit is deel 2 van 2. 
Lees de blog
Hot Topics
Populaire Downloads
1. Documenten implementatie ENSIA

2. Privacy verordening gemeente Utrecht

3. Verwachtingsmanagement rond open data

4. Geef niet iedere leverancier toegang

5. Teken niet zomaar een bewerkersovereenkomst
1. Beroepsprofielen Informatiebeveiliging 2.0

2. Klaar voor de AVG?

3. Rapportage ‘Correctiepunt Basisregistraties’

4. Privacy Dashboard: 6 KPI’s


5. Borging veilige gegevensuitwisseling via Suwinet
Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen? 
 
Maak een afspraak met ons
Copyright © 2017 IB&P B.V., All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je op de website hebt ingeschreven, omdat we in het verleden contact hebben gehad over informatiebeveiliging/privacy of omdat we denken dat je interesse hebt in onze nieuwsbrief.

<<Emailadres>> uitschrijven van deze lijst. Je voorkeuren aanpassen kan hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp