Copy
Digitale nieuwsbrief Februari 2017

Nieuw bestuur en nieuw huis voor Ivoren Kruis

 
Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 november 2016 werden 3 nieuwe bestuursleden benoemd. Toegetreden zijn J.W. (Hans) Prakken, tandarts (penningmeester), A.H.O. (Arie) Riem, tandarts-pedodontoloog (lid) en mevrouw M.S.C. (Melissa) Link, mondhygiënist (secretaris). Niet alleen het bestuur is nieuw. Ook het verenigingsmanagement ging per 1 januari 2017 over naar een nieuwe partner. De vereniging krijgt zijn ondersteuning voortaan van een bekwaam en enthousiast team van bureau APPR Hét Brancheburo. Het bureau zal alle projecten en de communicatie van het Ivoren Kruis verzorgen en organiseren. D. (Dan) de Bruyckere is de nieuwe ambtelijk secretaris van de vereniging. Het Ivoren Kruis is per januari 2017 te vinden aan het Gooimeer 4-15, 1411 DC in Naarden. De ledenservice kunt u dagelijks bereiken tussen 10.00 en 13.00 uur via 088-1182500 en info@ivorenkruis.nl. >>Lees meer
 

Programma Preventie Academie 2017 bekend

 

Wie preventief up-to-date geïnformeerd wil zijn, schrijft zich nu in voor één of enkele cursussen van de Preventie van het Ivoren Kruis. Tijdens deze praktische cursusdagen brengt een team van enthousiaste docenten u op de hoogte van de laatste preventieve stand van zaken. De boeiende cursussen zijn inspirerend voor alle spelers in het dentale team. Preventie biedt kansen! Tandartsen, mondhygiënisten en (preventie-)assistenten schrijf u nu in! Op het cursusprogramma staan: 

  • Gewoon Gaaf met Motivational Interviewing (basiscursus) - 24 maart 2017
  • Het preventie-ABC voor de paropatiënt - 7 april 2017
  • Preventie en management van cariës en erosieve gebitsslijtage - 12 mei 2017
  • Mondzorg kwetsbare ouderen - 9 juni 2017
  • Management van Gewoon Gaaf in de praktijk (voorkennis basiscursus vereist) - 23 juni 2017

Deelname levert 5 KRT-/KRM-punten op. De cursus wordt georganiseerd bij APPR Hét Brancheburo te Naarden en duurt van 9.00 en 16.00 uur. De kosten inclusief cursusmap, koffie en lunch bedragen € 195,- voor leden en € 295,- voor niet-leden (ex btw). >> Bekijk hier het programma

 

CZ komt graag in contact met Gewoon Gaaf-praktijken

 
Zorgverzekeraar CZ realiseert zich dat preventieve mondzorg de toekomst heeft. Preventie is de sleutel naar een gezonde mond en een gezond gebit. Preventie is dé manier om gaatjes en slechte mondgezondheid op oudere leeftijd te voorkomen. Maatwerk is hierbij een belangrijk element. In de pilotgroep met praktijken ziet de zorgverzekeraar een interessante afname van het restauratieve werk. Om dit, behalve intrinsiek, te stimuleren, biedt CZ een toeslag voor preventieve prestaties aan praktijken die een Gewoon Gaaf- overeenkomst met de zorgverzekeraar sluiten. Ook kunnen praktijken de controle en poetsinstructie etc. zonder limiet (op indicatie) declareren. CZ vindt het belangrijk zijn verzekerden de optie van een Gewoon Gaaf-praktijk te geven. Daarom komt de organisatie graag met zoveel mogelijk mondzorgpraktijken in contact. CZ zou de geïnteresseerde praktijken graag bezoeken en een persoonlijke toelichting geven. Geïnteresseerde praktijken kunnen zich richten tot auke.de.vries@cz.nl.
 

elmex ondersteunt Hou je mond gezond!-poetsles

 
Wie een Hou je mond gezond!-poetsles geeft op een peuterspeelzaal of in een groep van de basisschool, ontvangt ook in 2017 kosteloos en zolang de voorraad strekt een prachtige elmex poetskoffer, met daarin 30 tandenborstels, 30 tubetjes tandpasta en 30 folders voor ouders met tips voor een gezonde kindermond. Colgate levert in 2017 opnieuw 5.000 poetskoffers voor enthousiaste mondzorgverleners die op scholen optreden of schoolklassen in hun praktijk ontvangen. Meer dan 3.000 vrijwillige mondzorgverleners brachten met het populaire onderwijsproject Hou je mond gezond! al bij meer dan 750.000 kinderen kennis bij over de mond en het gebit en gaven de kinderen een niet te vergeten poetservaring. Evenzoveel ouders zijn geïnformeerd over het belang van goed tandenpoetsen. Ook een keer vrijwillig voor de klas? Meld je aan via www.houjemondgezond.nl. 


 
 

E-learning voor vrijwilligers (h)Oud de mond gezond

 
Binnenkort start het Ivoren Kruis met een nieuwe digitale cursus voor het project (h)Oud de mond gezond. Samen met opleider Edin is een laagdrempelige maar vakinhoudelijke e-learning samengesteld. Hierin staan de mondzorg voor senioren en het organiseren van een klinische les voor verpleegkundigen en verzorgenden centraal. Tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten die als vrijwilliger een bijdrage leveren aan (h)Oud de mond gezond kunnen de e-learning (KRM- en KRT-accreditatie aangevraagd) op elk gewenst moment kosteloos volgen. Wie zich vast wil aanmelden, klikt hier.
Op 9 juni 2017 organiseert het Ivoren Kruis een fysieke cursus over mondzorg voor ouderen in de Preventie Academie. >> Lees meer
 

Ivoren Kruis gaat digitaal factureren

 
Het Ivoren Kruis is voornemens over te gaan op digitale facturatie. Graag ontvangen wij een e-mailadres waarop u in de toekomst uw contributienota en eventuele andere facturen wenst te ontvangen. U kunt het e-mailadres doorgeven via info@ivorenkruis.nl.
 This email was sent to <<Uw e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ivoren Kruis · Gooimeer 4-15 · Naarden, 1411 DC · Netherlands