Copy
Digitale nieuwsbrief Januari 2016

Nog enkele plaatsen beschikbaar voor cursus 'Preventie nader bekeken' Preventie Academie

 

Wie preventief up-to-date geïnformeerd wil zijn, schrijft zich nu in voor de cursus 'Preventie nader bekeken' op vrijdag 12 februari 2016. Tijdens deze boeiende theoretische cursusdag staan de preventieadviezen van het Ivoren Kruis op het programma. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Tandartsen en mondhygiënisten schrijf u nu in! De cursusleiders prof. dr. Marie-Charlotte Huysmans en dr. Gert Stel informeren de cursisten over: 

 • Cariëspreventie - In welke cariësgroep valt de patiënt en welk zorgplan hoort daarbij?
 • Advies Preventie Fissuurcariës - Wanneer is sealen geïndiceerd en waarmee doe je dat?
 • Advies Erosieve Gebitsslijtage - Wat zijn de triggers. Wat adviseer je patiënten met erosie?
 • Gewoon Gaaf - Wat houdt de veelbelovende cariëspreventiemethode in?
 • Nieuwe ontwikkelingen in de preventieve mondzorg

Deelname levert 5 KRT/-KRM- of KRTA-punten op. De cursus wordt georganiseerd bij Eenhoorn Amersfoort (84 stappen van het station!) en duurt van 9:00 en 16:00 uur. Natuurlijk krijgt u de preventieadviezen mee naar huis. De kosten bedragen € 195,- voor leden en € 295,- voor niet-leden (ex BTW). >> Bekijk hier het programma

 

Spijker uw preventiekennis bij

 
Mondzorgverleners die individueel of met hun team hun preventieve kennis willen bijspijkeren, schrijven zich nu in voor een of meer cursussen van de Preventie Academie. Op het cursusprogramma staan:
 • Preventie nader bekeken, 12 februari 2016
 • Gewoon Gaaf met Motivational Interviewing, 11 maart 2016 (VOL)
 • Het preventie-ABC voor de paropatiënt, 8 april 2016
 • Weefselverlies bij jeugdigen, cariës en erosie, 3 juni 2016
 • Gewoon Gaaf met Motivational Interviewing, 24 juni 2016 
Deelname levert 5 KRT/-KRM- of KRTA-punten per cursusdag op. De cursussen worden georganiseerd bij Eenhoorn Amersfoort (84 stappen van het station!) en duren van 9:00 en 16:00 uur. De kosten bedragen € 195,- voor leden en € 295,- voor niet-leden (ex BTW) per cursusdag >> Bekijk hier het complete programma.
 

Heldere PowerPoint-presentatie Hou je mond gezond! beschikbaar voor ouderavonden op scholen

 
Steeds vaker krijgt het Ivoren Kruis de vraag of een mondzorgverlener een ouderavond over mondgezondheid kan verzorgen op een basisschool, peuterspeelzaal of bij een buitenschoolse opvang. Hiervoor is nu een heldere PowerPoint-presentatie 'Nooit meer kiespijn' beschikbaar. Deze informatie kan helpen een gestructureerde ouderavond te verzorgen. Wie dat leuk vindt, kan natuurlijk ook zelf een school, peuterspeelzaal of BSO benaderen en voorstellen een ouderavond te verzorgen. Gaat u een ouderavond verzorgen? Meld u dan aan via mail@houjemondgezond.nl. Geef in uw mail aan bij welke school u op bezoek gaat en hoeveel ouders worden verwacht. Om uw avond nóg aantrekkelijker te maken, ontvangt u poetsmaterialen van elmex. Kijk ook rond op www.houjemondgezond.nl om u verder voor te bereiden.
 

Positieve beoordeling cursus (h)Oud de mond gezond

 
De cursussen die het Ivoren Kruis organiseert in het kader van het ouderenproject (h)Oud de mond gezond worden druk bezocht. De reacties van cursisten zijn erg positief. Het Ivoren Kruis nodigt tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten uit om vrijwilliger te worden van het project (h)Oud de mond gezond. De vrijwillige mondzorgverleners kunnen zelf deelnemen aan een kosteloze cursus van de Preventie Academie van het Ivoren Kruis. Ze verwerven met deze cursus kennis over: Mondgezondheid van kwetsbare en geriatrische ouderen in zorg- en verpleeghuizen, de rol van een tandarts/mondhygiënist in een verpleeg- en verzorgingshuis en het overdragen van kennis aan verzorgenden en de taak als vrijwilliger.

De cursusdata en -locaties in 2016 zijn:
 • 29 januari in Rotterdam
 • 5 februari in Amsterdam (VOL)
 • 8 april in Zwolle 
 • 15 april in Eindhoven
 • 22 april in Amersfoort
 • 3 juni in Amersfoort 
Alle cursus- en projectinformatie vindt u op www.h-ouddemondgezond.nl.