Copy
Digitale nieuwsbrief December 2015

Cursusdata en -locaties (h)Oud de mond gezond 2016

 
Het Ivoren Kruis nodigt tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten uit om vrijwilliger te worden van het project (h)Oud de mond gezond. De vrijwillige mondzorgverleners kunnen zelf deelnemen aan een kosteloze cursus van de Preventie Academie van het Ivoren Kruis. Ze verwerven met deze cursus kennis over:
 • Mondgezondheid van kwetsbare en geriatrische ouderen in zorg- en verpleeghuizen.
 • De rol van een tandarts/mondhygiënist in een verpleeg- en verzorgingshuis.
 • Het overdragen van kennis aan verzorgenden en de taak als vrijwilliger.
De cursusdata en -locaties in 2016 zijn:
 • 15 januari in Amersfoort
 • 29 januari in Rotterdam
 • 5 februari in Amsterdam 
 • 8 april in Zwolle 
 • 15 april in Eindhoven
 • 3 juni in Amersfoort 
Alle cursus- en projectinformatie vindt u op www.h-ouddemondgezond.nl.
 

Spijker preventiekennis bij in Preventie Academie

 
Preventie biedt kansen. Mondzorgteams die preventief up-to-date geïnformeerd willen zijn, schrijven zich in voor een of meer cursussen van de Ivoren Kruis Preventie Academie. Complete teams zijn welkom, maar de cursussen kunnen ook individueel worden bezocht. Tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten schrijf u nu in voor cursusjaar 2016Op het programma staan:
 • Preventie nader bekeken, 12 februari 2016
 • Gewoon Gaaf met Motivational Interviewing, 11 maart 2016
 • Het preventie-ABC voor de paropatiënt, 8 april 2016
 • Weefselverlies bij jeugdigen, cariës en erosie, 3 juni 2016
Deelname levert 5 KRT/-KRM- of KRTA-punten per cursusdag op. De cursussen worden gegeven tussen 9:00 tot 16:00 uur en worden georganiseerd bij Eenhoorn Amersfoort. De kosten bedragen € 195,- per cursusdag voor leden en € 295,- voor niet-leden. De prijzen zijn p.p. en excl. 21% BTW en gelden voor cursusjaar 2015-2016. De cursus (h)Oud de mond gezond is gratis. >>Bekijk hier het complete programma
 

Hou je mond gezond! poetslessen in Week van de Mondhygiënist

 
De NVM gaat haar leden oproepen in de Week van de Mondhygiënist van 14 t/m 20 maart 2016 Hou je mond gezond! poetslessen te organiseren. "Het zou mooi zijn als onze leden die week massaal poetslessen verzorgen op basisscholen en peuterspeelzalen" laat de NVM weten. Het Ivoren Kruis raadt mondhygiënisten aan vooral zelf contact te zoeken met een of meer scholen en/of peuterspeelzalen in de buurt en een datum in de Week van de Mondhygiënist af te spreken. Als de afspraak gemaakt is kan de mondhygiënist zichzelf én de groep(en) aanmelden via www.houjemondgezond.nlWie meer informatie wil over het geven van een poetsles kan terecht op www.houjemondgezond.nl. Vragen? Mail naar mail@houjemondgezond.nl of bel met de ledenservice van het Ivoren Kruis, 088-1182501 dagelijks van 9:00 tot 12:00 uur (niet in de kerstvakantie).
 

Fijne feestdagen!

 
Ook in het nieuwe jaar bent u van harte welkom bij het Ivoren Kruis. Wij hopen u te ontmoeten via onze website, Facebook, Twitteraccount en/of 'live' bij een van onze cursussen in de Preventie Academie of tijdens ons wetenschappelijke congres of Algemene Ledenvergadering. Wij wensen alle vrijwilligere mondzorgverleners heel veel succes met het geven van Hou je mond gezond! poetslessen en het verzorgen van trainingen aan verzorgenden van verpleeg- en verzorgingshuizen. >> Lees meer

Het Ivoren Kruis wenst u heel fijne feestdagen en een (mond)gezond 2016!