Copy
Digitale nieuwsbrief November 2015

Nog enkele plekken op congres op 21 november; schrijf snel in!

 
Wie zich nog wil aanmelden voor het congres 'Succesvolle communicatie met de patiënt' moet niet langer wachten. Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar. Het congres organiseert het Ivoren Kruis op zaterdag 21 november vanaf 11:30 voor tandartsen, mondhygiënisten, (preventie)assistenten, docenten en studenten mondzorgkunde en tandheelkunde. Leden van het Ivoren Kruis, docenten en studenten kunnen het congres gratis bezoeken! Een congresbezoek levert 3 KRT-/KRM- punten op! (deelname ALV nog eens 2) » meer info
 
 

Waarom doet de patiënt niet wat ik zeg?

 
Hoe kun je met je patiënten het gesprek aangaan over tabaksverslaving en bevorderen dat ze stoppen met roken? Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker informeren u hierover tijdens het congres 'Succesvolle communicatie met uw patiënt'. Welke gezinsfactoren spelen een rol spelen bij het ontstaan van cariës bij kinderen? dr. Denise Duijster neemt u tijdens het congres mee naar het gezin achter de mond. Waarom doet de patiënt niet wat ik zeg? Hierover houdt huisarts Chris Rietmeijer een interactieve presentatie. Kom zaterdag 21 november van 11:30 uur naar Eenhoorn Amersfoort (84 stappen van het station CS). Mis het niet en meld u aan!
 

Nieuw data Preventie Academie 

 
Wegens groot succes en lovende reacties van de cursisten wordt de Preventie Academie van het Ivoren Kruis herhaald. De praktische cursussen zijn inspirerend voor alle spelers in het mondzorgteam. Preventie biedt kansen. Tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten schrijf u nu in voor cursusjaar 2016Op het programma staan:
  • Preventie nader bekeken, 12 februari 2016
  • Gewoon Gaaf met Motivational Interviewing, 11 maart 2016
  • Het preventie-ABC voor de paropatiënt, 8 april 2016
  • Weefselverlies bij jeugdigen, cariës en erosie, 3 juni 2016
Deelname levert 5 KRT/-KRM- of KRTA-punten per cursusdag op. De cursussen worden gegeven tussen 9:00 tot 16:00 uur en worden georganiseerd bij Eenhoorn Amersfoort. De kosten bedragen € 195,- per cursusdag voor leden en € 295,- voor niet-leden. De prijzen zijn p.p. en excl. 21% BTW en gelden voor cursusjaar 2015-2016. De cursus (h)Oud de mond gezond is gratis. » Bekijk hier het complete programma
 

Veel animo voor (h)Oud de mond gezond

 
Er is veel animo voor het ouderenproject voor verzorgenden in verpleeghuis- en verzorgingshuizen (h)oud de mond gezond. Er kwamen al 300 positieve reacties bij het Ivoren Kruis binnen! Voor dit project worden vrijwillige tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten opgeroepen éénmalig training te geven aan verzorgenden in een verpleeg- of verzorgingshuis. De vrijwillige mondzorgverleners krijgen zelf een kosteloze opleiding via de Preventie Academie van het Ivoren Kruis. De eerstvolgende cursusdatum is 15 januari 2016. De andere cursusdata zijn 29 januari, 5 februari, 11 maart, 8 en 15 april en 3 juni 2016. Alle cursus- en projectinformatie vindt u op www.h-ouddemondgezond.nl.