Copy
Problemer med at læse denne mail? Klik her for at åbne den i din browser.

Danmark firedobler overlevelsen efter hjertestop – og din indsats tæller!

Kære <<Navn>>

I Danmark bliver vi bedre og bedre til at redde mennesker med pludselig hjertestop uden for hospital. I 2001 trådte vidner til med livreddende førstehjælp i 19 pct. af tilfældene med hjertestop, og blot 3,9 pct. overlevede. De nyeste tal for 2018 viser, at vidner nu træder til i 77 pct. af tilfældene med hjertestop, og overlevelsen er helt oppe på 16 pct.

En væsentlig årsag til den meget positive udvikling er, at danskerne i stigende grad træder til med hjertelungeredning, og at flere hjertestartere tages i brug. Det viser de nyeste tal fra Dansk Hjertestopregister, som offentliggøres onsdag i anledning af Hjertestarterdagen.

”Danskernes vilje til at træde til for hinanden er steget nærmest eksplosivt i de seneste 15 år. Alene i TrygFonden Hjerteløber er vi tæt på at runde 70.000 frivillige hjerteløbere, og der kommer nye til hver dag, så Danmark er i sandhed blevet en nation af førstehjælpere”, siger Grethe Thomas, der er projektchef i TrygFonden.

Hjertestarterdagen afholdes for 7. gang i Danmark og er en årlig tilbagevendende begivenhed, der markeres i hele verden. I Danmark er det Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden, som står bag, og i hele landet er der onsdag den 16. oktober over 100 gratis arrangementer for børn og voksne, hvor man kan få en introduktion til livreddende førstehjælp og brug af hjertestartere.

>> Se her, hvor der er arrangementer

Hjerteløber-systemet implementeres i Region Nordjylland

I første halvdel af 2020 implementeres hjerteløber-systemet i Region Nordjylland, så de godt 3.300 hjerteløbere, der allerede har tilmeldt sig via TrygFonden Hjerteløber app’en, kan blive kaldt ud til hjertestop.

I forvejen har Region Nordjylland to velfungerende ordninger – 1-1-2 Akuthjælper og SMS-Hjertestop - der tilsammen har mere end 1500 engagerede nordjyder tilknyttet. Det særlige ved de to eksisterende frivillige ordninger i Nordjylland, er, at et korps af frivillige er gået sammen i lokalområdet, og man er derfor en sammentømret flok, der hjælper hinanden før under og efter, at der er behov for at rykke ud.

Men hvert minut tæller, når en person falder om med hjertestop. Derfor indfører Region Nordjylland nu sin tredje frivillige ordning, hvor borgere hjælper borgere – nemlig TrygFonden Hjerteløber.

Facebook-gruppe for hjerteløbere


Du er velkommen i Hjerteløber-gruppen på Facebook, hvor mange af jer allerede deler erfaringer. Vi vil gerne takke for de mange fine og opmuntrende kommentarer, I giver hinanden.

Husk, at du er underlagt tavshedspligt omkring de missioner, du er ude på som hjerteløber. Du må altså ikke dele personlige oplysninger fx adresse eller navn på personen med formodet hjertestop – hverken offentligt eller privat.


Bliv medlem af Facebook-gruppen her.

TrygFonden logo

 
Vores adresse er:
TrygFonden Hummeltoftevej 49 Virum 2830 Denmark

Du modtager denne mail, fordi du har registreret dig som Hjerteløber hos TrygFonden.