Copy
Beste <<Voornaam>>  <<(tussenvoegsel +) Achternaam>>.

Voor velen is het bijna vakantie. En soms is dat fijn. Soms hard nodig. Soms ingewikkeld. Jouw situatie kun je hopelijk delen met jouw collega's, vrienden, gezinsleden....

Als kind of als persoon met een beperking is het soms niet zo gemakkelijk iets te delen over je gevoel en ervaring. Soms omdat je het (nog) niet geleerd hebt, soms omdat je het niet kunt. In deze nieuwsbrief zie je hier een voorbeeld van....Zó kun je de Bepper Balance Methode ook inzetten!

Veel plezier met lezen en wat je de komende zomermaanden ook gaat doen, ik wens je ontspanning en genieten!


Op één of andere manier ben je geïnteresseerd of betrokken bij Bepper en de Bepper3in1 "spelen met inzicht" en de 3 toepassingen van dit houten bord met ingrediënten. De Bepper Balance Methode, de Bepper Bonus Methode en Brikkers. Mocht dat niet het geval zijn dan biedt ik mijn excuses aan en kun je je afmelden onder deze nieuwsbrief (die overigens best het lezen waard is ;-)

Je leest hier nieuws, quotes en informatie. Ook de agenda zit in deze nieuwsbrief. Uiteraard ben je altijd welkom als je vragen hebt. Deze nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 x per maand.
Mocht je dit niet op prijs stellen dan kun je je onderaan afmelden.

Ik wens je veel plezier, inspiratie en inzicht.

Liesbeth Bouwhuis.

Zaterdag 15 + 29 September 2018. Inschrijven voor 2-daagse training kan nu!


Je ziet elke nieuwsbrief een korte weergave van één Bepper Balance Sessie. Indien je informatie over de werking van de Bepper Balance Methode nodig hebt om dit te volgen, dan kun je hier meer lezen. Deze maand:

Wat is er met je? Is er iets gebeurd?

In dit voorbeeld een sessie met iemand die communicatief of verbaal (nog) niet zo vaardig is of niet meer vaardig is. In dit geval een kind van 10 jaar dat niet gewend is over zijn gevoelens te praten. 

Het kan gebeuren dat er bij een persoon door buitenstaanders wordt opgemerkt dat er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld een hulpverlener, leerkracht of ouder kan constateren dat er iets in het gedrag van iemand is veranderd. Er zijn gevallen dat iemand dat zelf niet kan aangeven of vertellen. Dan kan het erg belangrijk zijn te achterhalen of er iets is voorgevallen waardoor dit gedrag is veranderd.

Op de vraag "Is er iets met je?" kan een kind antwoorden "Nee hoor", of schouderophalend "Geen idee" zeggen.

Een Bepper-sessie waarin je niet een 'probleem' bespreekt, maar al zoekende met de client kijkt hoe het met hem/haar gaat is dan een toegankelijke manier om als hulpverlener toch beter inzicht te krijgen in waar de verandering van gedrag mee te maken zou kunnen hebben.

Op het eerste bord zie je dat de professional zoekt naar een locatie of situatie. Er zijn door cliënt of professional 9 locaties opgeschreven waar de cliënt zich bevindt tijdens een ‘normale’ doordeweekse dag van de cliënt. De cliënt heeft deze locaties gewogen door  met groene gems aan te geven hoe fijn hij het daar vindt


Op het 2bord wordt de locatie waar de cliënt het het minst fijn vindt verder onder de loep genomen. In dit geval dus “Zwemmen”.

Cliënt en professional zoeken de 9 aspecten die daar bij horen. "Waar denkt je aan bij zwemles?" De cliënt weeg wederom met een positieve vraag hoe fijn hij dit aspect vindt. Het is nu mogelijk voor cliënt te vertellen wat er bij vrij zwemmen gebeurt is omdat er naar gevraagd kan worden.

Het bord laat iets zien dat aanleiding geeft tot vragen. Het geeft inzicht voor de professional. Tegelijkertijd komt het gesprek op gang en vertelt de client meer. Ook kan de professional allerlei andere signalen oppikken (Stem, intonatie, mimiek, houding) ondertussen die informatie geven en aanleiding tot de goede vragen of aanpak. Samen zoeken ze naar een mogelijkheid om de situatie te verbeteren voor de cliënt.

Iemand heeft de afgelopen maand ergens iets gezegd of geschreven wat wij gráág nog even herhalen. Deze keer:
 
Angela van Steijn (Directeur Onderwijsinstelling) schrijft na een kennismaking-sessie;
"Met de BBM en een kop koffie in nowtime probleem ontrafeld en helder beeld over hoe verder. Deze methode en coach gun ik een ieder🙏Thanks Liesbeth"

Praktijk Lorenz (praktijk voor onderwijs en opvoeding) test de Bepper Bonus methode bij kinderen/clienten. Inge (orthopedagoge) en Brechtje (stagiere) schrijven na een ervaring met de Bepper Bonus Methode en de Bepper3in1bij een meisje uit groep 6 met dyscalcuie in een verslag: 

Het spel is zelfvertrouwen verhogend! "Woow, ik kan de tafel van twaalf!"
Na afloop vragen we aan I. wat zij ervan vond:
“Ik vind het wel een leuk spel, ik heb het nog nóoit gespeeld!”. Ze vertelt dat ze het ook wel zou gaan spelen als het spel in de klas lag. 
Workshops voor particulieren.
Meedoen of bestellen? Dat kan hier!
Zelf werken met de Bepper Balance Methode.


Als je samen steeds weer in 'hetzelfde' conflict beland....
Door allerlei omstandigheden kunnen 2 personen die samen een relatie hebben, of dat nu privé of zakelijk is, soms niet verder met elkaar omdat het gesprek niet meer gaat. Het lontje wordt steeds korter. Een mogelijke ontmoeting kan al zoveel spanning opleveren dat 'ontspannen' een gesprek ingaan al onmogelijk lijkt. Een Bepper Balance Sessie is dan een goede manier om met focus en aandacht te bespreken wat lastig is. Voor beide betrokkenen. Samen halen we uit de knoop wat in de knoop zit. Neem gerust contact op voor een 2-persoons sessie.


Voor mensen die werken met de Bepper Balance Methode geven we hier elke nieuwsbrief een tip die je in kunt zetten tijdens het werken met de Bepper3in1. Deze maand:

Positieve vraagstelling kan ook heel positief werken in hoe je cliënt een sessie of gesprek over een onderwerp ervaart. In bovenstaand voorbeeld ligt de nadruk op "waar vind ik het leuk" en daar gaat het denken en voelen ook over.

Terwijl er gezocht wordt naar een plaats en situatie die iets negatiefs heeft betekend. Zo maak je het voor kinderen of mensen met een tendens om gedachten negatief te formuleren prettiger zich bezig te houden waar ze misschien anders graag voor weg zouden lopen......

Wo. 29 aug. 10.00 - 13.00
Workshop "Keuzes maken", Leiden
Wo. 5 sept. 19.00-22.00
Workshop "samen leven en samen werken", Leiden
DAG 1, 2-daagse training Bepper Balance Methode, basistraining voor professionals (BBM2018C)
Wo. 19 sept. 14.00-16.00
Workshop "Spelen met cijfers en sommen"
Zat. 29 sept  09:30 – 16:30
DAG 2, 2-daagse training Bepper Balance Methode, basistraining voor professionals (BBM2018C)

U ziet een korte impressie van de gedigitaliseerde Bepper3in1-borden na een Bepper Balance Methode 
Share
Tweet
Forward
Pin
Share
Lees meer op onze website!
Copyright © Bepper B.V. All rights reserved.

Our mailing address is:
info@bepper.eu

U ontvangt deze mail omdat u op één of andere manier betrokken bent bij Bepper. Wilt u niet op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en mogelijkheden van Bepper, dan kunt u zich hier afmelden.
/ Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bepper Coaching · Pieterskerkhof 36 · Leiden, ZH 2311ST · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp