Copy
Netwerk Geschiedenisonderwijs Nijmegen
View this email in your browser
Netwerk Geschiedenisonderwijs Nijmegen (NGON)

Nieuwsbrief voor/door geschiedenisonderwijs in Nijmegen en omgeving


Als netwerk vinden we het niet alleen belangrijk elkaar te informeren, maar vooral ook elkaar te ontmoeten. Daarom een extra nieuwsbrief met een bijzonder aanbod voor geschiedenisdocenten:
- Gratis naar exclusieve voorvertoning van de film 'Land of mine' in LUX
- Save the date: met korting naar lezing Ad van Liempt in de Bibliotheek De Mariënburg
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Gratis naar exclusieve voorpremiere voor geschiedenisdocenten in LUX

Woensdag 16 maart om 16.15u organiseert LUX een exclusieve voorvertoning van de bekroonde film 'Land of mine' voor geschiedenisdocenten uit het Nijmeegse. LUX stelt docenten in de gelegenheid om gratis deze besloten vertoning bij te wonen. Ben er snel bij want vol = vol!

Aanmelden

Aanmelden is eenvoudig: stuur een mailtje naar ngon@geschiedenislokaal024.nl o.v.v. aanmelding voorvertoning Land of Mine. Collega's zijn ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Aansluitend is er in het café de gelegenheid om na en bij te praten met collega's (borrel op eigen kosten). 

Land of Mine - Under Sandet
Wanneer de Tweede Wereldoorlog teneinde loopt wordt een groep Duitse soldaten, eerder jongens dan mannen, gevangen genomen door het Deense leger. Ze worden gedwongen een dodelijke taak ten uitvoer te brengen: het ontmantelen en ruimen van duizenden in de Deense stranden ingegraven landmijnen, en dat met weinig tot geen training. De jongens ontdekken dat de oorlog voor hen nog lang niet ten einde is… 

De op ware gebeurtenissen geïnspireerde film won veel prijzen op het Filmfestival Rotterdam, waaronder de publieksprijs maar ook de Moviezone Jury Award (de jongerenjuryprijs). Een niet te missen film in aanloop naar de meidagen. De film is pas vanaf 31 maart te zien in de Nederlande bioscopen.
LAND OF MINE - UNDER SANDET - Nederlandse trailer - vanaf 31 maart in de bioscoop
Bekijk de trailer
SAVE THE DATE: maandag 18 april met korting naar lezing Ad van Liempt

Ad van Liempt, bekend van o.a. Andere Tijden, series als De Bevrijding, Na de Oorlog en tal van boeken, geeft ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling 'Waarom schrijf je me niet' op maandag 18 april om 20.00u een lezing in De Bibliotheek De Mariënburg.

Docenten kunnen tegen een gereduceerd tarief van €5 de lezing bijwonen en ontvangen gratis de lesbrief bij de tentoonstelling. Er is gelegenheid om als eerste de expositie te bezoeken, te spreken met de makers en afspraken te maken voor een bezoek met de klas.

Nu al zeker zijn van een ticket? Meld je aan via ngon@geschiedenislokaal024.nl (tickets kunnen worden betaald bij binnenkomst). Meer info volgt in de volgende nieuwsbrief.  

 
Nico Peeters
Ad van Liempt over de tentoonstelling 'Waarom schrijf je me niet'
En verder
Lokale bronnen WO2 voor in de klas:

Vertel het verhaal van de Tweede Wereldoorlog met lokale bronnen.

Kranten, ansichtkaarten, dagboekfragmenten, affiches, historische foto's en nog veel meer is te vinden op geschiedenislokaal024.nl


 
Vorige edities:

In vorige nieuwsbrieven besteedden we aandacht aan het historische educatieve aanbod in het Nijmeegse.

Nalezen? Je vindt voorgaande edities op de website van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.


 

Volgende editie: 

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind maart en zal aandacht besteden aan de educatieve activiteiten rondom de vele jubilea en festiviteiten in 2016: in meerdere opzichten een bijzonder jaar met onder andere de honderdste Vierdaagse, de opening van de nevengeul en een halve eeuw Dukenburg.  
Deze nieuwsbrief wordt ondersteund door:

                                 
                                                               
 
unsubscribe from this list    update subscription preferences