Copy

uitnodiging expositie op Schokland

View this email in your browser
uitnodiging
zaterdag 9 juli t/m zondag 30 oktober 2016

Rolina Nell en Guda Koster laten zich in hun werk inspireren door stoffen en patronen en door de rol die kleding vervult op het moment dat je het draagt, kleding die ook iets zegt over identiteit en wie we willen zijn. Met de tentoonstelling gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd sluiten zij met hun werk aan bij de geschiedenis van Schokland.

In deze duo expositie op Schokland laten Guda en ik nieuw werk zien. gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd is de hele zomer en in het najaar te bezoeken, met bijzondere gebeurtenissen tijdens het open monumenten weekend op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016. Noteer dat alvast maar in je agenda.
gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd
Klederdracht als expressie van cultuur en identiteit, opgaand in de geschiedenis.

In de tentoonstelling gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd laat ik een reeks nieuwe schilderijen en tekeningen zien. Schilderijen in grijze en zwart/wit ei-tempera en tekeningen in houtskool en potlood waarbij vrouwen in traditionele klederdrachten het onderwerp vormen. Schilderijen en tekening waar de historie voelbaar is en de identiteit mysterieus blijft, gebaseerd op foto’s uit een ver verleden en evenwel actueel zijn.

Museum Schokland
Middelbuurt 3 8319 AB Schokland 
Openingstijden
www.museumschokland.nl

z.t. 2016 100 x 60 cm ei-tempera op linnen
terugblik
In de expositie terugblik laat ik schilderijen zien uit de periode 2007-2010. In 2007 heb ik een jaar gereisd van Nederland naar China en terug. Gedurende deze reis heb ik in verschillende landen in een gastatelier gewerkt. Een deel van dit werk is te zien in de expositie terugblik. De tentoonstelling is nog te bekijken tot en met zondag 28 augustus 2016.

Galerie het Gemaal
Hoofdweg 29 Echten
Open zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur
www.galerie-het-gemaal.nl


ga je mee?
Ga met me mee op zondag 10 juli. We starten in mijn atelier bij HET TIJDELIJK VERBLIJF en bezoeken de expositie terugblik in Galerie het Gemaal in Echten en eindigen op Schokland bij de expositie gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd. Vind je het leuk om het atelier en de exposities met mij te bezoeken stuur me dan een mailtje


cocoon 2007 160 x 65 cm acryl op doek
en passant
In de expositie en passant laat ik schilderijen zien geïnspireerd op een volgende reis, een reis door Zuid Amerika. Met schilderijen uit 2011-2013 en een speciale interesse naar kleding, stoffen en motieven toont en passant mijn observaties uit Zuid Amerika. De tentoonstelling is nog te zien tot en met vrijdag 26 augustus 2016.

SCAB gemeentehuis Urk
Singel 8 Urk
Open maandag t/m donderdag van 09.00-12.30 uur en van 14.00-16.30 uur en op vrijdag van 09.00-12.30 uur


blue 2012 85 x 60 cm ei-tempera op linnen
july art challenge
Ik ben uitgenodigd door Alison Owen om deel te nemen aan haar project everydaystudio. Alison is kunstenaar en werkt in Brooklyn, New York. everydaystudio omvat 90 kunstenaars die ermee hebben ingestemd om in de maand juli iedere dag iets te maken en dat met haar te delen. Ze zoekt vervolgens de verbindingen tussen de verschillende werken en maakt ze zichtbaar in een dagelijks gecureerde selectie. Meer over het project kun je hier lezen en bekijken.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
rolina nell · ijzerpad 17 · rutten, flevoland 8313 pj · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp