Copy
komend en lopend begin 2015
View this email in your browser
komend en lopend
begin 2015

Kunstbeurs Rotterdam Contemporary, nieuw werk en verwachte tentoonstellingen, een id11 presentatie op de boerderij en werk in uitleen.
rotterdam contemporary
Hierbij nodig ik je graag uit voor Rotterdam Contemporary een kunstbeurs die zich richt op hedendaagse kunst. De beurs vindt plaats tijdens de Art Rotterdam Week van 4 tot en met 8 februari 2015 in de Cruise Terminal Rotterdam. Mijn werk zal te zien zijn van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 februari in een groeps presentatie met Julien Beaucourt en Piet Rogie bij galerie Hommes in stand 28.
 eline acryl op doek 150 x 70 cm
nieuw werk en tentoonstelling
In maart en april 2015 zal nieuw werk op doek en een muurschildering van mij te zien zijn bij galerie Hommes in een duo expositie met Pim van Halem. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.
id11 presentatie tijdens Uit-je Tent!
Met kunstenaarsinitiatief id11 maak ik tentoonstellingen en organiseer ik Artists-in-Residence projecten in Delft en op de boerderij in de Noordoostpolder. In oktober en november 2014 heb ik zelf een Artist-in-Residence gedaan in Kristiansand, Noorwegen. In dezelfde periode woonden en werkten Pim van Halem en Mia van der Burg als gastkunstenaars op de boerderij in Rutten. Tijdens Uit-je Tent! van 4 tot en met 7 juni 2015 wordt het werk geëxposeerd dat tijdens deze Artist-in-Residence periode is gemaakt. Verder zullen de deelnemende kunstenaars hun werk toelichten tijdens de kunstenaarsgesprekken. Het hele weekend is er een mini kunstboekenmarkt en kunnen bezoekers in De Zingever van Oscar Prinsen klimmen en het landschap overdenken. Op zondagmiddag 7 juni is er een huiskamerconcert. Bezoekers zijn op 4, 5, 6 en 7 juni dagelijks welkom van 11.00 uur tot 17.00 uur. Zondag 7 juni beginnen om 15.00 uur de kunstenaarsgesprekken met Pim van Halem,  Mia van der Burg en ik zelf. Het huiskamerconcert start direct na de gesprekken om 16.00 uur tot 17.00 uur.

De Zingever Instituut voor de Loslopende Mens | Oscar Prinsen
lopende tentoonstelling
De muurschildering staan, wachten, treuzelen en hangen is nog steeds te zien tijdens openingstijden en voorstellingen in theater 't Voorhuys. Meer foto's van de muurschildering zijn hier te bekijken.

staan, wachten, treuzelen en hangen acryl op wand levensgroot (deel van de muurschildering)
20 maart 2015
De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2015 toont elke dag het werk van een andere hedendaagse Rotterdamse kunstenaar. Ik vertegenwoordig 20 maart 2015 met een deel van de muurschildering staan, wachten, treuzelen en hangen.
werk in uitleen
Ik volg Rolina al sinds 2001, toen we elkaar op de dtp/webdesign-opleiding leerden kennen. Ik ben altijd een soort van sprakeloos als ik haar werk en exposities bekijk.
Twee jaar geleden kozen we het schilderij 't wasgoed VI. Een groot schilderij met een flatgebouw waar de was onder het raam hangt, daar boven een helblauwe lucht. Na de verhuizing moesten we een nieuwe plek voor het schilderij vinden. Omdat overal wel een kast stond of een lamp in de weg hing, kwam het schilderij hoog te hangen, heel hoog. En dat blijkt nu helemaal de goede plek te zijn. Je kijkt nu letterlijk van onder af naar de flat op het schilderij. Precies het standpunt wat de schilder heeft gehad. En we blijven omhoog kijken. De gelijkenis van vormen in het schilderij en in onze kamer, ramen, traphekje opgedeeld in drieën, zoals de ramen op het schilderij. En sparen ondertussen gestaag door, zodat het schilderij straks van ons is en we altijd naar dit intrigerende werk kunnen kijken!

Geeke Voortman Wie maakt het? - grafisch ontwerp

In 2006 ben ik gestart met het uitlenen van mijn werk, toen eerst aan collega's, vrienden, familie en kennissen. Het idee van uitlenen borrelde op uit noodzaak, omdat ik een jaar ging reizen en werken in verschillende gastateliers en het niet zag zitten om nog maar enige ballast te hebben in Nederland. De mogelijkheid om een werk te huren via mijn huurkoopregeling is er nog steeds. Heb je interesse, laat het me dan maar even weten.
 't wasgoed VI acryl op doek 90 x 140 cm