Copy

laatste weken gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd
vrijdag 2 december 2016 encounter AiR for Experiment 
residence in Reykjavik, IJsland
 

View this email in your browser
winter
oktober-december 2016

De expositie gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd in het museum op het voormalig eiland Schokland is nog te zien tot en met zondag 30 oktober 2016. Op 2 december vindt in Delft de encounter AiR for Experiment plaats, die ik mede organiseer vanuit mijn betrokkenheid bij kunstenaarsinitiatief id11. Daarna zal ik een maand in Reykjavik op IJsland bij SIM residency gaan werken.
nog even
Rolina Nell en Guda Koster laten zich in hun werk inspireren door stoffen en patronen en door de rol die kleding vervult op het moment dat je het draagt, kleding die ook iets zegt over identiteit en wie we willen zijn. 

In de tentoonstelling gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd laat ik een reeks nieuwe schilderijen en tekeningen zien. Schilderijen in grijze en zwart/wit ei-tempera en tekeningen in houtskool en potlood waarbij vrouwen in traditionele klederdrachten het onderwerp vormen. Schilderijen en tekening waar de historie voelbaar is en de identiteit mysterieus blijft, gebaseerd op foto’s uit een ver verleden en evenwel actueel zijn.

Klederdracht als expressie van cultuur en identiteit, opgaand in de geschiedenis.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 30 oktober 2016.

Museum Schokland
Middelbuurt 3 8319 AB Schokland 
www.museumschokland.nl


z.t. 2016 170 x 70 cm ei-tempera op linnen
artist-in-residence
In december zal ik een maand verblijven in Reykjavik, IJsland bij SIM residency. Deze 'korte' werk periode bij SIM residency wil ik voornamelijk gebruiken om ideeën te verzamelen voor nieuw werk.
 
schokland scratch
Op 10 en 11 september 2016 maakte en presenteerde ik de installatie 't wasgoed tijdens Schokland Scratch. 

't wasgoed - installatie van een roop (waslijn zonder knijpers), dertien doorzichtige doeken met print (165x90cm), omhoog gehouden door twee klerepalen (4m).

 
encounter AiR for Experiment – staat het Europese culturele landschap genoeg experimenten toe?

Hoe kunnen kunstenaarsorganisaties, artist-in-residence programma’s en beleidsmakers samenwerken in de innovatie van het culturele landschap van Europa? Op vrijdag 2 december vindt bij Lijm & Cultuur in Delft de encounter AiR for Experiment plaats. Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen.

Kleine en middelgrote steden in Europa zijn ingebed in de structuren en netwerken van een regio. Zij opereren onder de rook van de hoofdsteden die vaak alle kunst en cultuur rekruteren. Hoe kan hier dialoog en samenwerking plaatsvinden met kunstenaarsorganisaties en artist-in-residence programma’s? Wat zijn de effecten van participatieve kunstprojecten voor een kleine stad of regio op korte en lange termijn? Deze en andere vragen komen aan bod gedurende een programma van praktijkvoorbeelden en debat met beleidsmakers, kunstenaarsorganisaties en artist-in-residence programma’s uit Nederland en verschillende regio’s in Europa.

De encounter AiR for Experiment is een samenwerking tussen id11 en DutchCulture | TransArtists in het kader van het EU project CreArt.


Meer informatie en het complete programma www.id11.nl.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
rolina nell · ijzerpad 17 · rutten, flevoland 8313 pj · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp