Copy

uitnodiging 10 en 11 september op Schokland
zaterdag 27 en zondag 28 augustus laatste kans terugblik

View this email in your browser
uitnodiging
zaterdag 10 en zondag 11 september 2016

Tijdens de open monumentendagen zaterdag 10 en zondag 11 september ben ik aanwezig op het voormalig eiland Schokland bij Schokland Scratch en de expositie gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd. Voor Schokland Scratch zal ik bij de haven op het Noordpunt van het voormalig eiland een nieuw werk maken en presenteren. In Museum Schokland op de Middelbuurt, één van de middeleeuwse terpen op het voormalig eiland is de expositie gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd van Guda Koster en mij te zien en op zondagmiddag 11 september zullen Guda en ik bezoekers daar IN HET NIEUW STEKEN.
Schokland Scratch
Twee dagen lang maken en presenteren beeldend kunstenaars, muziekanten, schrijvers, dansers en dichters nieuw werk in de haven van het voormalig eiland Schokland op het Noordpunt. Met een verscheidenheid aan beelden en activiteiten zullen de schuilhaven, de misthoorn en vuurtoren in een nieuw licht worden geplaatst.

Oude haven Schokland
Vluchthavenpad 1 8319 AD Schokland
Zaterdag 10 en zondag 11 september van 10.00-17.00 uur.
www.schokland.nl


Na een bezoek aan de expositie gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd in museum Schokland is het een mooie wandeling van 2 km naar de haven. 

z.t. concept schokland scratch
gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd
Klederdracht als expressie van cultuur en identiteit, opgaand in de geschiedenis.

In de tentoonstelling gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd laat ik een reeks nieuwe schilderijen en tekeningen zien. Schilderijen in grijze en zwart/wit ei-tempera en tekeningen in houtskool en potlood waarbij vrouwen in traditionele klederdrachten het onderwerp vormen. Schilderijen en tekening waar de historie voelbaar is en de identiteit mysterieus blijft, gebaseerd op foto’s uit een ver verleden en evenwel actueel zijn.

De tentoonstelling is nog te zien tot 30 oktober en op zondagmiddag 11 september zijn Guda en ik aanwezig bij de expositie.

Museum Schokland
Middelbuurt 3 8319 AB Schokland 
Tijdens de open monumentendagen is het museum geopend van 10.00-17.00 uur.
www.museumschokland.nl

z.t. 2016 170 x 70 cm ei-tempera op linnen
IN HET NIEUW STEKEN
Rolina Nell en Guda Koster laten zich in hun werk inspireren door stoffen en patronen en door de rol die kleding vervult op het moment dat je het draagt, kleding die ook iets zegt over identiteit en wie we willen zijn. 

Op zondagmiddag 11 september zijn Guda en ik in het museum aanwezig om bezoekers IN HET NIEUW (te) STEKEN. Bezoekers kunnen zich in een verrassend outfit laten vereeuwigen.


Museum Schokland
Middelbuurt 3 8319 AB Schokland 
Tijdens de open monumentendagen is het museum geopend van 10.00-17.00 uur.z.t. houtskool op papier
laatste kans terugblik
In de expositie terugblik laat ik schilderijen zien uit de periode 2007-2010. In 2007 heb ik een jaar gereisd van Nederland naar China en terug. Gedurende deze reis heb ik in verschillende landen in een gastatelier gewerkt. Een deel van dit werk is te zien in de expositie terugblik. De tentoonstelling is alleen nog dit weekende te bekijken op zaterdag 27 en zondag 28 augustus van 13.00-17.00 uur.

Galerie het Gemaal
Hoofdweg 29 Echten
Open zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur
www.galerie-het-gemaal.nl


chamashir 2007 140 x 100 cm acryl op linnen


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
rolina nell · ijzerpad 17 · rutten, flevoland 8313 pj · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp