Copy

uitnodiging expositie wat er is zondag 3 april om 16.00 uur

 

View this email in your browser
uitnodiging
zondag 3 april 2016

Zondag 3 april om 16.00 uur opent de expositie wat er is bij de WTC Rotterdam Art Gallery. De opening wordt verricht door Arie van Geest. Je bent van harte uitgenodigd om te komen.
wat er is 
In de duotentoonstelling wat er is met Jose Krijnen bij WTC Rotterdam Art Gallery presenteer ik nieuw werk. Een serie nieuwe schilderijen tot stand gekomen tijdens mijn verblijf van drie maanden in Leipzig, Duitsland bij LIA (Leipzig International Art Programme). De tentoonstelling opent zondag 3 april om 16.00 uur en om 16.30 uur zal Arie van Geest de officiële opening verrichten. Het werk is daarna nog te zien tot en met zondag 24 april 2016.

Op maandag 18 april om 17.00 uur is er mini-concert in de gallery door Classic Young Masters: Joséphine Poncelin - dwarsfluit en Sarah Gutierrez - piano.


WTC Rotterdam Art Gallery
World Trade Center Rotterdam
Beursplein 37 / Meent 132
Open vrijdag t/m zondag van 12.30-17.30 uur en op afspraak.
www.wtcartgallery.nl

De rechteringang (P2) van de WTC parkeergarage aan het Rodezand is voor de opening op vertoon van de uitnodiging gratis toegankelijk. Het Rodezand is aan de achterzijde van het WTC Rotterdam gesitueerd en is via de Meent bereikbaar. De gallery is ook toegankelijk via de entree aan de Meent 132.


zt. 140 x 120 cm ei-tempera op linnen
hoe het schilderij rolina bij ons kwam
Een aantal jaren geleden ging Rolina een reis maken door Zuid Amerika. Zij zocht toen een onderkomen voor haar schilderijen en bood ze tijdelijk in bruikleen aan voor de periode van drie maanden.

Mijn keuze viel op het grote schilderij 'rolina' (200 x 90 cm). Het is een levensgrote jonge vrouw, we zien haar van achteren, het halflange haar, het shirt, het korte rokje, lange benen en bruine laarsjes. Het schilderij is in wazige witte, lichte grijstonen gecomponeerd, alleen het haar, het rokje, de benen en de laarsjes hebben een warme roodbruine kleur. Opvallend zijn op het shirt, de in fijne witte lijntjes geschilderde 'kattenkopjes' of anders gezegd 'de kitty’s', die het schilderij een speelse, jonge uitstraling geven. Ik koos voor dit schilderij omdat gedurende die periode ons huis voornamelijk bewoond werd door jongens / mijn zonen / echtgenoot. En ikzelf behoefte had aan vrouwelijk gezelschap. We vonden een plekje voor haar bij de boekenkast.

Na drie maanden was de tijd gekomen om het schilderij weer terug te brengen. Ik was inmiddels gehecht geraakt aan “mijn” schilderij zodat het terugbrengen  moeilijk zou zijn. De oplossing was om iedere maand een bepaald bedrag af te lossen zodat na een aantal jaren het schilderij echt “mijn” schilderij zou kunnen zijn. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben diverse jonge vrouwen hun intrede gedaan in ons huis. Zelfs een heel klein meisje, een kleindochter is erbij gekomen.

Het schilderij 'rolina' echter zal me altijd gezelschap kunnen blijven geven. Ook als iedereen het huis verlaten heeft. Soms zal het schilderij van plaats kunnen verwisselen in de woonkamer als dat nodig is. Ik hoop dat ik nog lange tijd van haar aanwezigheid zal kunnen genieten.

Jeannette Infante Ferreira