Copy
komend najaar
View this email in your browser
najaar 2015
september-november

Na een zomer met allerlei voorbereidende activiteiten start ik op 1 september met schwarzmalen 2; een project van Astrid Moors en Marja van Putten waar ik aan deelneem. In oktober zal ik in residence zijn bij ArToll kunstlabor in Duitsland en het gemaakte werk presenteren op zaterdag 7 november. Verder zijn we met id11 onze Artist-in-Residence (AiR) verder aan het ontwikkelen op de boerderij in de Noordoostpolder en hebben we al enkele gasten ontvangen.
 
schwarzmalen 2
In een periode van twee maanden maken zeven collega's en ik ieder een schilderij van 160x160 cm, een vierluik bestaande uit vier doeken van 80×80 cm. De onbeschilderde doeken van 80×80 cm zijn vanaf nu te koop. Uitsluitend voor aanvang van het project en anoniem. Het project start op dinsdag 1 september en eindigt op zaterdag 7 november. Bij de eindpresentatie wordt bekend gemaakt welke kunstenaar welk schilderij heeft gemaakt en weet de koper dus pas daadwerkelijk van wie hij werk heeft gekocht.

Iedereen mag meebeslissen in het wordingsproces, dit gebeurt via een poll op Facebook. Je wordt elke twee weken uitgenodigd via Facebook een meerkeuze-vraag te beantwoorden, elke twee weken laten we een update zien van het schilderij dat beïnvloed is door het publiek. Het project start op dinsdag 1 september met de eerste vraag.

De titel schwarzmalen is naar aanleiding van het schilderij Höhere Wesen befahlen: Rechte obere Ecke schwarz malen! van Sigmar Polke en een kritische verwijzing naar het idee dat het publiek kan participeren, maar ook een knipoog naar het commerciële idee van crowdfunden. Crowdfunding voor een schilderij dat nog tot stand moet komen is een vreemde propositie: De koper weet nog niet wat hij koopt (want het doek is nog wit) en de kunstenaar weet nog niet wat hij gaat schilderen. Lees meer over schwarzmalen op de website www.schwarzmalen.nl en een doek kopen kan hier.
artoll
Voor oktober 2015 ben ik uitgenodigd om een AiR te doen bij ArToll kunstlabor in Duitsland. Veertien kunstenaars (schilders) werken in deze periode aan hun eigen werk en presenteren het op zaterdag 7 november. ArToll Labor  is gelegen op het parkachtige terrein van een psychiatrische inrichting uit het begin van de 20e eeuw. Meer over ArToll op de website www.artoll.jimdo.com
id11 noordoostpolder; accommodatie, werkplek en projectruimte
Met id11 hebben we enkele kunstenaars en muziekanten ontvangen op de boerderij in de Noordoostpolder die zich wilden concentreren op nieuw werk, het schrijven van lastige aanvragen of nieuwe nummers. We hebben geschikte woon- en werkplek voor beeldend kunstenaars en muziekanten, maar ook voor makers in andere disciplines en blijven onze AiR verder ontwikkelen.

Bekijk hier de werkplek(ken) en projectruimte van id11 op de boerderij en hier kun je de verschillende accommodaties bekijken. Lees meer over het gastatelier op www. id11.nl

foto Mark Scheper