Copy
De Duiven van Gerard
De Duiven van Gerard wensen jou een goeie vlucht in 2015!


2015 is alweer een handvol dagen ver. Het daglicht doet verwoede pogingen om de avondshift uit te stellen. De winter blijft op de wip zitten tussen herfst en lente. En goeie voornemens worden samen met de kerstversiering terug opgeborgen voor het volgende jaareinde. En toch kijken wij graag nog even achterom, naar het voorbije jaar.


Het was druk aan de duiventil in 2014. Een komen en gaan van woorden en zinnen, gesproken en geschreven, van en naar alle windstreken. Alleen de nachtvluchten werden getemperd. Geluidsoverlast vermijden, weet je wel. Maar tussen ochtendgloren en avondschemering viel er wél heel wat te beleven. Een greep uit de vluchtrapporten van 2014.

 

DE DUIVEN SCHREVEN...


Of het nu voor websites, elektronische nieuwsbrieven, sociale media, magazines of drukwerk is: alles begint met klare taal en vlotte tekst.
  • Met een e-nieuwsbrief kun je op regelmatige basis aan je contacten laten weten waar je mee bezig bent, zonder er een verkoopspraatje van te maken. Voor BM Engineering uit Roeselare zetten we de technische kijk van de ingenieurs om in hapklare teksten over diverse bouwprojecten. De filmmakers van TOON uit Brugge willen met (veel kortere) nieuwsbriefteksten de lezer vooral warm maken om het beeldmateriaal op hun website te bekijken.
  • Voor de ICT-experten van Impact XRM uit Aalter gingen we langs bij 6 klanten. Hun ervaringen met Impact XRM zetten we onverbloemd om in handige klantengetuigenissen.
  • De Provincie West-Vlaanderen bundelde op een originele manier 50 Europese projecten in een fotoboek, onderverdeeld volgens de Japanse natuurelementen aarde, water, vuur, wind en lucht. Bij elk element schreven we een poëtisch voorwoord. De essentie van ieder project vatten we in 3 à 4 zinnen samen als onderschrift bij de kunstzinnige foto’s van Grégoire Verbeke.
  • Voor het ledenmagazine Ondernemers van Voka West-Vlaanderen schreven we welgeteld 50 artikels. De meest diverse ondernemers werden aan de tand gevoeld. Wat ons zéker zal bijblijven? De metershoge kerosinesteekvlam bij Falck Safety Services in Oostende (ook de fotograaf haalt graag het onderste uit de kan!), het jonge designgeweld van Pinscher Furniture uit Kortrijk, exotisch vlees en de eetbare insecten bij Deli Ostrich in Wingene en de straffe verhalen met een korreltje (zee)zout uit een halve eeuw OTO Taxi in Bredene.
 

... EN LIETEN SCHRIJVEN

  • Hilde Van Bulck van Samtati – Huis van Bewust-Zijn in Duffel werkt aan een nieuw boek, dat begin februari verschijnt. In ‘De eigenwijze kikker’ serveert ze een vernieuwende kijk op onderwijs, waarbij de mens en niet het systeem centraal staat. We lazen het manuscript met chirurgische precisie, zetten de puntjes op de ‘i’ en deden taalkundige en inhoudelijke verbetervoorstellen.
 

DE DUIVEN SPRAKEN...


Een studiedag, colloquium, conferentie of debatavond is pas ‘af’ als niet enkel de receptie maar ook het officiële programma het publiek boeit. Inspirerende sprekers en sterke panelleden zijn een must. Maar een goed voorbereide, professionele presentator / moderator die alles in de juiste banen leidt, maakt hier altijd het verschil.
  • We presenteerden bij Renson in Waregem de Dag van de Industrie over de toekomst van de maakindustrie in Vlaanderen, maakten in Kortrijk Xpo voor het tweede jaar op rij de beste verkoopstalenten bekend op de Dag van de Verkoper en haalden opnieuw de genomineerden voor de Innovation Awards voor het voetlicht in het Ondernemerscentrum in Kortrijk.
  • In inhoudelijke panelgesprekken hadden we het onder andere over de toekomst van de dienstencheques, de leefbaarheid in en om de Zeebrugse haven, high fashion/big business, internationale samenwerking in de zorgeconomie en efficiënter werken door digitalisering.
 

 ... EN LIETEN SPREKEN

  • De nationale ProtoPITCH wedstrijd had met de interactieve bal ‘GLOME’ van Dimitri Desmet en Wouter Gevaert ook in 2014 een West-Vlaamse inzending. Eind november kregen ze in Mons/Bergen (slechts) 5 minuten om de jury van hun project te overtuigen. We sleutelden mee aan het verhaal en stoomden hen klaar voor een superpitch. En met resultaat: ze kwamen een pijllengte tekort voor de hoofdvogel, maar mochten met de waardevolle CITC-prijs naar huis!
  • De straatambassadeurs in Oostkamp zijn vrijwilligers die de brug slaan tussen buren en het gemeentebestuur. In twee avonden leerden we hen de basisknepen van communicatie en gaven we nuttige tips om sterker te staan in crisissituaties.
  • Een trouwe klant zocht een boeiende spreker voor de ontbijtsessie van zijn teambuildingdag. We strikten de bekende trendwatcher Herman Konings die in anderhalf uur op serieuze én ludieke wijze de toekomst van wonen, werken en leven onder het vergrootglas legde.
 

DE DUIVEN BROEDEN...
OP NIEUWE PLANNEN!


In de eerste helft van 2015 lanceren we – samen met een andere expert – een nieuw concept om met meer vertrouwen te leren spreken voor een levend publiek. Moet je vaak speechen, lesgeven of je raad van bestuur overtuigen van je nieuwe plannen? Hou dan onze volgende nieuwsbrieven zeker in de gaten!
 

EN WAT KUNNEN WE VOOR JOÚ DOEN IN 2015?

Zit je zelf op iets te broeden, maar krijg je het ‘ei’ alleen maar vierkant uitgelegd? Wil je de boodschap helder krijgen en ervoor zorgen dat je doelpubliek zich écht aangesproken voelt? Neem dan contact op om samen te kijken hoe we jouw verhaal nog stérker kunnen maken!   
Facebook
Website
E-mail
Is deze mail moeilijk leesbaar? Bekijk hem in je browser

Copyright © 2015 De Duiven van Gerard.

DE DUIVEN VAN GERARD
Sint-Jansdreef 52 | 8200 Sint-Andries (Brugge)
M +32 497 41 21 10 | T +32 50 321 640

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp