Copy
EEN EINDELOOS SUPERMUSEUM
We're back. Back in black. Yup, we hebben de boel een klein beetje omgegooid. Nog steeds tips, maar nu vier om de deur voor uit te gaan en eentje waardoor je nét wat meer leert over een bepaalde tentoonstelling, kunstenaar of stroming. 

Feedback of suggesties laat het ons weten! 

X
Ko & Yuki
Deze nieuwsbrief wordt gesponsord door jou?
Kunst Kijken met Ko & Kho is gratis en zal dat blijven, maar hoe groter we worden, hoe hoger de kosten. Interesse om als bedrijf, museum of culturele instelling eens een editie van deze nieuwsbrief te sponsoren? Mail ons  ♥︎ 
TENTOONSTELLING VAN DE MAAND
The Moon in
Louisiana, Denemarken
Salvador Dalí Big Thumb, Beach, Moon and Decaying Bird, 1928
In het Deense Louisiana (lees onze ode) is The Moon te zien. Een tentoonstelling over de fascinatie van ons, de mensheid, met de maan. We zien de maan als poortwachter tussen de aarde en de onbekende rest.
De tentoonstelling toont die mysterieuze gele bol vanuit de ogen van een enorm palet aan kunstenaars. Van nep maanstenen gemaakt door wonderkind Tom Sachs tot Salvador Dalí die een maanlandschap nabootst.

En van de echte astronautenpakken gebruikt voor de eerste succesvolle maanmissie (of was die nep en toch door Stanley Kubrick geregisseerd?) tot het heerlijke interieur uit de film 2001, a Space Odyssey. 

Ook is er een Virtual Reality installatie te zien van Laurie Anderson, waar we laatst al enthousiast over schreven toen haar werk in EYE te zien was. 

Te zien t/m 20 januari
Dagelijks kunsttips? Volg ons op Instagram
ONZE FAVORIETE TENTOONSTELLINGEN VAN DEZE MAAND

 


Dana Lixenberg
in
Grimm Gallery, Amsterdam


Te zien t/m 27 oktober


 

De Nederlandse fotograaf Dana Lixenberg brak door met portretten van hip hop grootheden als Biggie en Tupac, maar ontroerde ons een aantal jaar geleden met haar decennia omvattende project Imperial Courts. Haar geportretteerden hebben altijd iets kwetsbaars. Komt vast ook door die enorme logge analoge camera die ze gebruikt, waardoor niemand ooit precies weet wanneer Lixenberg afdrukt. Meer.Language is the only
homeland in
Nest, Den Haag

 

Over taal als onderdeel van je identiteit. Over het wel en juist niet spreken. Het je er juist wel of niet door thuis voelen. Extra bijzonder: Written Room (1995 - x), een installatie van Parastou Forouhar. Een witte kamer vol Perzische geschriften. De taal die Forouhar als kind leerde, maar waarvan de ontwikkeling, door haar persoonlijke situatie, plots stokte. Nu weet ze nog vlagen, flarden, het fonetische. Robot Love in 
Melkfabriek, Eindhoven


Te zien t/m 2 december

Kunnen wij liefde voor Robots voelen en zij voor ons? De tentoonstelling Robot Love onderzoekt het.
En ja dat levert ook wat griezeligheid op, zoals de kunstenaarstweeling L.A. Raeven die een derde zus voor zichzelf maakte. Eentje die er net zo uit zien als zij, maar dan voortdurend huilt. Wat doet dat met je; als er een technologische replica van je bestaat. Houd je daar dan direct van, net als bij een kind? 

KUNST KIJKEN ZONDER DE DEUR UIT TE HOEVEN
We tipten d'r al hierboven: fotograaf Dana Lixenberg. Als groot podcastfans vinden we het heerlijk om een kunstenaar over zijn of haar werk te horen praten, afgewisseld met bijzondere anekdotes. Deze Nooit Meer Slapen aflevering van de VPRO is precies dat. Lixenberg vertelt de "hoe en wat"-verhalen achter haar bekendste foto's. 

Beeld Andre 3000 geportretteerd door Dana Lixenberg. 
Ken je nog meer liefhebbers van kunst? Maak ze lid van ons supermuseum! 

♥︎ 
Dagelijks kunsttips? Volg ons op Instagram
facebook
instagram
medium
www
email
Copyright © 2018 Kunst kijken met Ko & Kho, All rights reserved.


Uitschrijven? 
unsubscribe from this list.