Copy
Klik hier om deze email online te bekijken Volg Rotterdams Philharmonisch op FacebookVolg Rotterdams Philharmonisch op TwitterVolg Rotterdams Philharmonisch op LinkedInVolg Rotterdams Philharmonisch op Instagram
Rotterdams Philharmonisch

Op zoek naar Antônio Carlos Jobim

Een van de grootheden uit de klassieke muziek in Brazilie is Antônio Carlos Jobim. Behalve het meeslepende ritme zijn de pakkende melodielijnen typerend voor de muziek van Jobim. Om het juiste ritme te pakken te krijgen reisden we naar Rio de Janeiro, waar we prachtige vondsten deden in het Jobim-archief en een onvergetelijke jam-sessie hadden met Paulinho da Viola. Beleef de Braziliaanse muziek mee op 2 en 3 juni in Rotterdam met het concert Brasil Sinfonico. 

Maak Sibelius 2 met Yannick mee op het podium

Vanaf 25 mei tot en met 10 juni loopt de actie ‘Klassiek Geeft’ van NPO Radio 4. Voor deze actie stellen we een uniek veiling-item ter beschikking: De winnaar beleeft de Tweede symfonie van Sibelius op dinsdag 23 augustus mee vanaf een plek tussen de musici op het podium, met fantastisch zicht op chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin.

Happy anniversary voor de Doelen

Afgelopen 18 mei vierde de Doelen haar jubileumfeest met een zeer breed palet aan optredens en uitvoeringen in het hele gebouw. Wij mochten natuurlijk niet ontbreken op dit jubileumfeest en gaven, samen met oud-chef Edo de Waart een concert met een wel heel toepasselijke toegift cadeau. 

Musici maken theater

In a Landscape is een theatraal concert waarin onze musici niet alleen muziek spelen van Ives, Cage en Hartmann maar ook beeldend theater maken onder leiding van regisseur  Sjaron Shimailo. Wij namen een kijkje op de repetitie en maakten daar een videoverslag van. In a Landscape, 27 mei, de Doelen.

David & David

Het orkest groeit en verjongt: de afgelopen maanden benoemden we een flink aantal nieuwe musici. Maak kennis met twee recente aanwinsten: eerste fagottist David Spranger en eerste hoornist David Fernández Alonso.

Win kaarten voor Assepoester

Sergej Prokofjev is wereldberoemd geworden met zijn prachtige en meeslepende balletmuziek. Met als bekendste voorbeelden Romeo en Julia en Cinderella (Assepoester). Op zondagmiddag  12 juni brengen we samen met de dansstudenten van Codarts de muziek van Assepoester tot leven in een enerverende familievoorstelling.
Wilt u kans maken op twee vrijkaarten voor deze voorstelling? Stuur dan voor maandag 30 mei 12.00 uur een e-mail met uw naam en adresgegevens naar acties@rpho.nl. Onderwerp mail: ‘Assepoester’.

Agenda

vr 27 mei

In a landscape

dirigent Arie van Beek
piano Ralph van Raat
alt Kismara Pessatti

Cage In a Landscape
Ives Central Park in the Dark
Hartmann Eerste symfonie 'Versuch eines Requiems'
do 2 jun
vr 3 jun

Brasil Sinfônico

dirigent Manuel López-Gómez
vocaal Paulinho da Viola
gitaar Yamandu Costa
sopraan Kari Postma
zo 12 jun

Assepoester

dirigent Bas Wiegers
Prokofjev Cinderella Suite: delen uit suites 1, 2 en 3