Copy
Klik hier om deze email online te bekijken

Sergei Prokofjev: compositieportret


Sergei Prokofjev was schaakmeester, hartenbreker, voetbalpianist en componist van branie en schoonheid. Maak kennis met de fascinerende hoofdrolspeler van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival 2016 in dit compositieportret, geschreven door Onno Schoonderwoerd.

Tabula Russia


Op 9 juni en 6 juli as. wordt de opdrachtcompositie Tabula Russia, op verzoek van Gergiev geschreven voor het Gergiev Festival 2015 door V. Tarnopolski, opnieuw uitgevoerd!
En wel door het Russian-German Youth Orchestra in de Great Hall of the Moscow Conservatory olv de Maestro.
(De compositie werd mede mogelijk gemaakt door het Eduard van Beinum Fonds.)
 

Stimuleren van talenten

Valery Gergiev vindt het erg belangrijk om talenten te stimuleren, daarom treedt dit jaar wederom een orkest met studenten van het Koninklijk Conservatorium en Codarts op. Vorig jaar speelden ze de Tweede symfonie van Rachmaninov, dit jaar klinken de mooiste delen uit Romeo en Julia van Prokofjev. Bent u benieuwd hoe Gergiev met de jonge talenten van vorig jaar repeteerde? Bekijk hier een korte impressie van hoe Gergiev zijn handen het werk laat doen.

De filmmuziek van Prokofjev


'Is dit de spannendste filmmuziek ooit gemaakt? Prokofjevs Alexander Nevsky is op donderdag 8 september te horen in het festival, hier ziet u als opwarmer een bloedstollend fragment van de film Alexander Nevsky van Eisenstein.'
Copyright © Gergiev Festival 2016, Alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven    Wijzig uw voorkeuren