Copy
"Wij zijn Fairtrade Nijmegen"
Onze campagne om alle fairtrade, duurzame of maatschappelijk verantwoorde initiatieven te bundelen en meer zichtbaar te maken voor alle Nijmegenaren.


Fairtrade Week: 7 t/m 15 mei


Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Graag vestigen we je aandacht op de naderende Fairtrade Week (en 14 mei World Fair Trade Day). Dat kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan!
Verschillende Fairtrade bedrijven zullen die week iets speciaals doen. Ook in Nijmegen. 

Wat helemaal leuk is is de internationale World Fairtrade Challenge.
Het doel van de Challenge is om een recordaantal kopjes Fairtrade koffie te drinken tijdens de Fairtrade week. Hiermee kunnen we een krachtig signaal afgeven aan de wereldleiders en koffiehandelaren om koffieboeren steunen in hun strijd tegen de effecten van klimaatverandering.
Sluit je aan bij miljoenen andere koffieliefhebbers in 20 landen en doe mee. Het kan heel simpel, maar mag ook groots worden aangepakt.Ga gauw naar de site van Fairtrade Challenge en registreer jezelf en met hoeveel mensen je wanneer koffie gaat drinken. Dat kan thuis zijn, op kantoor, op het Waalstrand, of in één van de vele fairtrade horeca gelegenheden in Nijmegen. Kijk even op onze deelnemerspagina voor suggesties.

Je kunt bovendien een koffiepakket winnen als je een foto van jezelf twittert, facebookt, instagramt tijdens je coffeebreak! Daar gaat het natuurlijk niet om, maar het is wel leuk als er in de week van 7 t/m 15 mei enorm veel aandacht in de sociale media is voor Fairtrade. 
Het is ook een mooie gelegenheid voor bedrijven om de wereld te vertellen dat je Fairtrade bezig bent en fairtrade koffie schenkt!

Doe je mee?
Als je #fairtradenijmegen gebruikt is het extra leuk ;)
Wij zullen op onze beurt ons best doen om die tweets en posts verder te delen.
We zijn benieuwd hoeveel fairtrade koffie Nijmegen in de Fairtrade Week drinkt.


En dan nog dit....

Voor wie het nog niet heeft gehoord:
Het heeft de koning behaagt om Piet Elands dit jaar te onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Piet was indertijd de oprichter van het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS) Nijmegen, van waaruit S.O.S. Wereldhandel, thans Fair Trade Original, is opgericht. De echte pionier van de Fair Trade beweging en daarom het vermelden in onze nieuwsbrief waard.
Nogmaals gefeliciteerd Piet!

We wensen jullie een mooie Fairtrade Week,

Werkgroep Fairtrade Nijmegen
We houden van persoonlijk contact maar hebben niet van iedereen de juiste voor- en achternaam. Je kunt dit zelf, indien nodig, aanpassen via de link helemaal onderaan.
Word Fairtrade deelnemer
Word MVO deelnemer
Copyright © 2016 Fairtrade Nijmegen, All rights reserved.
Je ontvangt deze email omdat je staat ingeschreven voor de 'Nieuwsbrief van Fairtrade Nijmegen'.

Ons mailadres is:
Fairtradegemeentenijmegen@gmail.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp