Copy
Lutherska Bekännelsebrevet

I honom var liv, och livet var människornas ljus. Joh 1:4
Webbversion av nyhetsbrevet

Lutherska Bekännelsebrevet #35


# En fantastisk syn
# Nytt från Den Lutherske Bekjennelseskirke
# Nytt från Lutherska Bekännelsekyrkan
# Nytt från S:t Johannes ev-luth församling
# Kontaktuppgifter

Bekännelsebrevet tar sommaruppehåll fram till mitten av augusti.

Redaktionen önskar alla läsare en välsignad sommar!

 

En fantastisk syn

I det år då kung Ussia dog, såg jag Herren sitta på en hög och upphöjd tron, och släpet på hans mantel uppfyllde templet. Serafer stod ovanför honom, och släpet på hans mantel uppfyllde templet. Serafer stod ovanför honom, var och en hade sex vingar: Med två täckte de sina ansikten, med två täckte de sina fötter och med två flög de. (Jes 6:1-2)

Har du någonsin varit med om en händelse som var så ofattbar eller så hemsk att du inte kunde komma på något att säga? Kanske var det när du höll i ditt nyfödda barn eller när du fick veta att någon du älskade hade dött.

Berättelsen som inleds med bibelversen ovan är full av händelser som den helige Ande förmedlar till oss. Vissa kan vara skrämmande medan andra ger glädje i hjärtat.

Jesaja ger oss i de citerade verserna en glimt av något enastående. Han ser Herren sitta på en hög tron klädd i en kungamantel. Släpet på den var inte bara några meter utan fyllde hela templet så att seraferna inte fick plats att stå där. De fick sväva i luften ovanför Herren. Seraferna var också enastående. De hade sex vingar var. Men i Herrens närvaro blev de tvungna att ödmjukt täcka över sina fötter och ansikten.

Tänk dig att du var med Jesaja och fick se denna förbluffande syn. Hur skulle du känna dig? Glad? Trygg? Osäker? Rädd? Det berättas längre fram att Jesajas första reaktion var en väldig skamkänsla. Men till sist kände han sig oerhört välsignad, tacksam och utrustad med kraft.

Nu i trefaldighetstid är det precis så Gud vill att du ska känna dig. Han vill att du ska skämmas över din synd i hans skrämmande och heliga närvaro. Men han vill också att du ska veta hur välsignad du är och vilken kraft du fått. Vilken välsignelse att ha en allsmäktig och himmelsk Far som alltid skyddar dig och sörjer för dig fast det innebar att han offrade sin Son! Vilken anledning till tacksamhet att ha Jesus, Guds Son, som med sin otroliga kärlek räddade dig från fruktan för kroppslig och evig död genom sitt liv, sin död och sin uppståndelse. Vilken nåd att ha den helige Ande som ger tro och kärlek i ditt hjärta och ger dig kraft att tjäna Gud och hans folk.

Tänk dig allt fantastiskt du kommer att få se i himlen en dag, fri från fruktan och skam, helt tack vare din Gud. Vilken väldig, treenig Gud vi har!

Käre Herre, tala till mig genom ditt Ord. Hjälp mig så att jag inte bara känner skam över min synd utan också den ofattbara och frälsande kärleken från dig, min treenige Gud - Fader, Son och helige Ande. Amen.

(ur Meditations)

Inspelningar från europeiska CELC-konferensen i Tjeckien 1-3 juni 2018 i Pilsen. Undervisningen är på engelska.

 DEN LUTHERSKE   BEKJENNELSESKIRKE 

Jubileum på Avaldsnes

Den Lutherske Forsamling i Avaldsnes feiret søndag 3. juni sitt 40-årsjubileum. Da hadde vi besøk av en herlig gjeng fra vår amerikanske søsterkirke Evangelical Lutheran Synod (ELS), som var på rundreise i "gamlelandet". Gjestene var med på gudstjenesten, der de bidro med 4-stemt korsang både på engelsk og norsk. 

(Foto: Jeffrey Hendrix)

Nyere prekener
  Utforsk
 

 
www.luthersk-kirke.no
 LUTHERSKA   BEKÄNNELSEKYRKAN 

Varmt välkomna till ungdomsläger i Odensjö 6-9 augusti.

Nu är det dags, anmälan är öppen till årets sommarläger! Hoppas vi ses i augusti! 

Anmäl dig här

Varma sommarhälsningar,
Ungdomsgruppen i LBK


Senaste undervisning

Utforska

www.bekannelse.se
 S:T JOHANNES EV-LUTH   FÖRSAMLING 
 
Sommarverksamheten fortsätter med gudstjänster i stort sett varje söndag: I Lepplax bykyrka kl 18 och i Vasa första och tredje söndagen i månaden. Första söndagen i månaden hålls ingen gudstjänst i Lepplax. 

SLT:s sommardagar
hålls på Pörkenäs lägergård utanför Jakobstad 7–8 juli. Då medverkar prof Keith Wessel från WELS med två föredrag om änkornas tjänst i urförsamlingen. I gudstjänsten på söndag predikar David Åkerlund. Den söndagen hålls inte heller någon gudstjänst i Lepplax. Se program här. Obs! Anmälan senast 15.6.

Församlingen firar 10-årsjubileum
Vår församling bildades den 1 augusti 2008 och vi uppmärksammar detta genom en festdag på Alskathemmet utanför Vasa den 5 augusti. Vi firar gudstjänst, lyssnar till föredrag och en historik över den första händelserika tiden. På området finns en fin strand med tanke på barnen.Inspelningar sedan förra brevet:

Utforska
sanktjohannes.info
 KONTAKTA OSS 

Bjarte Edvardsen
Lutherska Bekännelsekyrkan
bjedvard@gmail.com

Tor Jakob Welde
Den Lutherske Bekjennelseskirke
pastorwelde@gmail.com

Ola Österbacka
S:t Johannes ev-luth församling
ola.osterbacka
@sanktjohannes.info


"Vad säger Bibeln om..."


Går du och tänker på något i ditt liv och funderar ifall Bibeln har något att säga om detta? Eller har du läst något i Bibeln som du inte förstod och nu undrar du vad det kan betyda? Skicka frågor till oss anonymt via detta Google-formulär.

Frågor besvaras av någon pastor/teolog inom vår kyrkogemenskap i ett av våra kommande nummer.

Sprid Ordet

Dela
Tweeta
Vidarebefordra
2018 Lutherska bekännelsebrevet» Välj vilka utskick du vill ha / Uppdatera mejladress » Utforska arkivet » Avprenumerera

Email Marketing Powered by Mailchimp