Copy
Lutherska Bekännelsebrevet

I honom var liv, och livet var människornas ljus. Joh 1:4
Webbversion av nyhetsbrevet

Lutherska Bekännelsebrevet #36


# Frid i Jesus är sann frid
# Nytt från Den Lutherske Bekjennelseskirke
# Nytt från Lutherska Bekännelsekyrkan
# Nytt från S:t Johannes ev-luth församling
# Kontaktuppgifter

 

Frid i Jesus är sann frid

“Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan.” (Kol 3:16)

I 1971 producerade ett välkänt läskföretag en sång som snabbt hann bli en hitlåt. TV-reklamen visade unga människor från många olika kulturer på en solig sluttning i Italien som sjöng refrängen: “I’d like to teach the world to sing in perfect harmony. I’d like to buy the world a Coke and keep it company.” Reklamen blev en stor succé. Radiostationer kring hela landet mottog många förfrågningar för att sången skulle bli spelad på radio. Tydligen gav både melodin och budskapet resonans med människorna som längtade efter harmoni mellan nationerna.

Vår värld är lika kaotisk i dag som den var i början på 70-talet, om inte ännu mer. Vi tröttnar på den ständiga konflikten kring oss. Så mycket bråk och strider i nyheterna, på internet, på arbetet och i våra hem. Vi skulle önska det fanns en enkel väg till frid – ett sätt att få alla att arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Men människohjärtat är av naturen benäget att vara själviskt och misstänksamt. I otaliga århundraden har vi levt i en oändlig konflikt. Tydligen finns det ingen sång (eller läsk) som på egen hand kan skapa sann frid och enhet.

När Kristus Jesus kallar sitt folk att vandra tillsammans i hans namn använder han inte något fyndigt knep eller känslomässig manipulation för att förena oss. Sångerna vi sjunger i våra kristna församlingar består inte av tomma sångtexter, men av bestående sanningar. Nästa gång du deltar under en gudstjänst, ge noga akt på orden i sångerna som du sjunger. Melodierna i sig själva kan vara forntida eller nutida, och kompositionerna kan vara bekanta eller nya för dig. Men lyssna noga på orden. Begrunda ordens betydelse och vikt för dig, för din familj och för alla människor.

Goda kristna sånger kommer att peka på Guds kärlek i Kristus som är uppenbarad för oss i Skrifterna. De talar om de många välsignelserna Gud fortsätter att skänka oss: förlåtelse, frid, liv, frälsning – allt det som hans fullkomliga Son Jesus gjorde, då han kom för att förena oss syndare med en helig Gud. Genom hans offer har vi blivit försonade med Gud och varandra. Tron på Guds löften förenar oss med människorna som sitter på kyrkbänkarna bredvid oss – och med alla över hela världen som har en gemensam Frälsare, Jesus Kristus. Vi kan inte låta bli att förena våra röster tillsammans för att tacka honom. Frid i Jesus är ingen inbillning. Frid i Jesus är sann frid.

Bön:

Herre Jesus, öppna mina läppar att sjunga ditt lov tillsammans med ditt folk överallt. Amen.

(Betraktelsen är översatt och använd med tillstånd från WELS)

 DEN LUTHERSKE   BEKJENNELSESKIRKE 

NYHET: Katekismen som mobil-app!
Et must for alle lutheranere med smarttelefon:
En ny app, laget av Kjell Petter Bakken, "Luthers lille katekisme", kan lastes ned på http://bakken.expert/Katekismen.
Språklig revidert utgave ved Egil Edvardsen.


 

Nyere prekener
Utforsk
 

 
www.luthersk-kirke.no
 LUTHERSKA   BEKÄNNELSEKYRKAN 

Du är varmt välkommen till vår hemsida där du bland annat kan lyssna till inspelningar från sommarlägret på Strandgården, läsa senaste nummer av Bibel och Bekännelse och anmäla dig till allahelgonsläger i Ljungby 2-4 November.


Föredrag från sommarlägret

Utforska

www.bekannelse.se
 S:T JOHANNES EV-LUTH   FÖRSAMLING 
 
Församlingen firade 10-årsjubileum
Den 5 augusti firade S:t Johannes 10-årsminnet av att församlingen grundades den 1 augusti 2008. Platsen var Alskat lägergård utanför Vasa. Läs om jubileet och se några bilder! Vi berättar också om jubileet och refererar predikningar i nr 4 av BoB som når prenumeranterna i nästa vecka. Tidningen ska något senare också finnas att ladda ner som pdf på sanktjohannes.info.


Inspelningar från jubileumshögtiden.
Länkar leder vidare till enskilda inspelningar. I övrigt hänvisar vi till länkarna nedan där samtliga inspelningar från gudstjänster finns.

Utforska:
Ny bok från Logos förlag: Hjälp mig, Herre. Trösteord när en älskad människa är nära döden.
sanktjohannes.info
 KONTAKTA OSS 

Bjarte Edvardsen
Lutherska Bekännelsekyrkan
bjedvard@gmail.com

Tor Jakob Welde
Den Lutherske Bekjennelseskirke
pastorwelde@gmail.com

Ola Österbacka
S:t Johannes ev-luth församling
ola.osterbacka
@sanktjohannes.info


"Vad säger Bibeln om..."


Går du och tänker på något i ditt liv och funderar ifall Bibeln har något att säga om detta? Eller har du läst något i Bibeln som du inte förstod och nu undrar du vad det kan betyda? Skicka frågor till oss anonymt via detta Google-formulär.

Frågor besvaras av någon pastor/teolog inom vår kyrkogemenskap i ett av våra kommande nummer.

Sprid Ordet

Dela
Tweeta
Vidarebefordra
2018 Lutherska bekännelsebrevet» Välj vilka utskick du vill ha / Uppdatera mejladress » Utforska arkivet » Avprenumerera

Email Marketing Powered by Mailchimp