Copy

Informationsbrev från WorldSkills Sweden

Juni 2016. View this email in your browser

Tre ord som betyder mycket för oss på WorldSkills Sweden är kvalitet, intresse och status. Vårt mål är nämligen att höja kvaliteten på Sveriges yrkesinriktade utbildningar, väcka intresset hos de som är på väg att välja utbildning och karriär, samt höja statusen för modern yrkesutbildning. Genom att ge ut detta informationsbrev vill vi göra det lite enklare för fler att ta del av vad som händer inom och runt detta viktiga område. Välkommen!
Vi sammanfattar Yrkes SM i Malmö.

Under tre dagar kämpade 200 Yrkesskickliga ungdomar för att vinna medalj och möjligheten att få en plats i Sveriges Yrkeslandslag. 14 000 kvm fylldes med ett 40tal yrken, Prova på aktiviteter och informationsytor. Inte nog med att vi hade 22 000 besökare främst från regionens högstadieskolor, vi hade även den stora äran att få besök av H.M Konung Carl XVI Gustaf samt det Japanska yrkeslandslaget.

Sammanfattning av Yrkes SM 2016 hittar ni här i text och bild!

Stafettpinnen är nu överlämnad till Uppsala som arrangerar YrkesSM2018. Vi vill passa på att tacka alla som gjorde YrkesSM2016 möjligt!

Mer information om YrkesSM samt blicka tillbaka på alla bilder och filmer som gjordes. http://yrkessm.se/
Första internationella Yrkesmästerskapet i svenskhistoria
Den 1-3 december 2016 samlas ungdomar från hela Europa i Göteborg för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i hela 35 olika yrken.

”Det ska bli en manifestation för yrkesskicklighet som ger avtryck för framtiden”

Med 500 tävlanden från 28 länder så blir årets EuroSkills det störta någonsin. En ökning med hela 34% jämfört med EuroSkills2014 i Lille Frankrike. Besökare har mycket att se i framemot, då man utlovar ett brett utbud av ”prova på”-aktiviteter. På plats finns även unga yrkesverksamma och studievägledare för att svara på dina frågor!

Med 5 månader kvar till invigningen den 30 November av EuroSkills2016, går vi nu in i sista förberedande fasen. Det är fortfarande många aktiviteter och detaljer som måste landa, bland annat söker vi fortfarande sponsorer i olika yrken som kan bidra med material och/eller utrustning, ett stort antal seminarium ska planläggas så det blir en bra mix och helhet.

Vill du vara med och bidra med dina resurser? Tveka inte att höra av dig.
Läs mer här!

 
Bli volontär på EuroSkills2016!
Vill du vara volontär på Europas störta yrkestävling, EuroSkills2016? Ta chansen nu!

Uppdragen kan vara många, varierande och spännande. Det kan handla allt ifrån att hjälpa till under tävlingarna, vara support, jobba med media och kommunikation eller hjälpa till med logistik, transport och säkerhet. 

Låter det intressant? Läs mer här! - Bli en del av vårt fantastiska team på närmare 500 personer.
Vill din klass besöka Euroskills2016?
Skolverket ger tio högstatieklasser och tio gymnasieklasser möjligheten att besöka Euroskills2016 i Göteborg.

Genom de två tävlingarna, "Talangjakten" och "Min framtid" ger det flera skolklasser ute i landet möjlighet att besöka Göteborg och Euroskills2016. Detta görs i samarbete med Svenskt Näringsliv och LO.

Våga anta utmaningen och bli en av de klasser som kommer få en oförglömlig resa. Läs mer
Startskott för Yrkeslandslaget 2016!

Förväntansfulla tävlande, lagledare, experter m fl har haft sin första fullmatade lagträff på hemmaplan inför Yrkes-EM för att lära känna varandra och svetsas samman inför de stundande tävlingarna, ett viktigt inslag är träffarna mellan experter och tävlande, där man utbyter erfarenheter och lägger upp träningsstrategin.

Förutom bl a mental träning, teambuilding, fotografering, medieträning och att bygga laganda under tre dagar fick våra lagmedlemmar, under ledning av projektledaren för
Euroskills2016 Lena Sjöstrand, insupa en första känsla av och känna på atmosfären på tävlingsarenan där de kommer att kämpa om medaljer under yrkes-EM

I år är det dessutom inte mindre än fyra lagledare som kommer finnas med för att inspirera laget till hägrande framgångar. Förutom de ordinarie och rutinerade ringrävarna Sofia Sjöström, Svenskt Näringsliv och Jonas Ivman, LO kommer också assisterande lagledare Sannah Backlin, LO och Maria Cederholm, SN vara med och stötta truppen.


Nytagna bilder på Yrkeslandslaget hittar du här: 
https://www.flickr.com/photos/yrkessm08/collections/72157669468674636/

 

EVENEMANGSKALENDER 2016 »

PS. Vi ser gärna att detta informationsbrev sprids till så många som möjligt. Känner du till fler som skulle vara intresserade av informationsbrevet? Vidarebefordra och dela vidare vårt informationsbrev till kollegor och vänner. Är det någon händelse eller något som rör yrkesutbildningar du skulle vilja tipsa om eller läsa om i vårt informationsbrev, så är du välkommen att maila Anna Kjellgren
 

Yrkesskicklighet är ryggraden för svensk ekonomi och en viktig del av Sveriges framtid.

– Aida Hadzialic Gymnasie- och Kunskapslyftsminister

Vi på Worldskills Sweden-kansli önska alla
en riktigt trevligt sommar!

 
Tips till den regniga sommardagen:
Worldskills Youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/WorldSkillsSweden
Håll dig uppdaterad på vad som händer!
- flera nyheter och aktiviteter hittar du på vår hemsida och våra sociala medier!
Yrkeslandslaget
Yrkes-SM
WorldSkills Sweden
Webben
E-mail
Twitter
YouTube
Copyright © 2016 WorldSkills Sweden,
All rights reserved.


www.worldskills.se

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp