Copy
Deze mail bevat de nieuwsbrief van Natuurpunt Noord-Limburg
Bekijk deze mail in uw webbrowser

Nieuwsbrief Zonnedauw

TUSSENTIJDSE MEDEDELING
 

Helpende handen gezocht bij vlinderproject 'Vlinderrijk Kattenbos'

In oktober start in Kattenbos het vlinderproject. Het project is een samenwerking met de 2 basisscholen op Kattenbos (Eymard en De Schommel), Stad Lommel, KWB Kattenbos en Natuurpunt Lommel. Dit gebeurt met de steun van Provincie Limburg.

Op 7 locaties zullen bloembollen en vaste planten aangeplant worden. Op één locatie wordt een meerjarig bloemenmengsel van inheemse soorten ingezaaid. Hierna start Stad Lommel met een natuurvriendelijk beheer, zodat de vlinders het hele jaar door nectaraanbod hebben.

Er wordt begonnen met een workshop over het aanplanten. Deze vindt plaats in het Klosterhof (Oude Diestersebaan, Lommel) op donderdag 1 oktober om 20u00. Op zaterdag 3 oktober zal de aanplanting van inheemse vaste planten gebeuren en op zaterdag 17 oktober worden de biologische bloembollen gepoot (steeds vanaf 9u00).

Heb je zin in een leuke dag samen met andere vrijwilligers en daarbij te helpen met de aanplant? Er wordt gezorgd voor al het materiaal en lekkere soep. Via het inschrijvingsformulier op de website van KWB Kattenbos kan u zich aanmelden: Website KWB Kattenbos

Neem ook een kijkje op

Copyright © 2020 Natuurpunt Lommel, All rights reserved.
Uitschrijven    Voorkeuren abonnementen aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp