Copy
Det handler om overlevelse. Virksomheders overlevelse. Som er afhængig af evnen til at sætte kunden i centrum. Derfor sætter vi fokus på omnichannel sammen med Dansk Erhverv, Dansk IT og en lang række andre partnere i det såkaldte Networked Business Initiative-forløb, der med et nyt værktøj og masser af viden vil ruste danske virksomheder til at udleve visionen om den kundecentrerede forretning.

Få indblik i:
  • Hvad kan det gratis benchmarkingtool egentlig?
  • Omnichannel er mere end marketing - det handler om salg
  • Hvordan udfører Brødrene Dahl omnichannel?
  • Hvorfor er Vertica med i NBI-forløbet?
  • Link til det gratis benchmarkingtool
Find jeres indsatsområder med gratis benchmarkingtool 
Networked Business Inititiative har udviklet et gratis online spørgeskema, der giver jer et benchmark på, hvor langt I er nået med omnichannel sammenlignet med andre i jeres branche. Det er en god løftestang for at definere jeres næste indsatsområde.


Se Kasper introducere det her.
Omnichannel er mere end marketing - det handler om salg
I skal ikke kun kommunikere ensartet til jeres kunder i alle kanaler. I skal også sælge ensartet til dem i alle kanaler. Og yde en ensartet service i alle kanaler. Men hvad kræver det? Hvordan kommer I i gang? Få konkrete tips og overblik over processen.

Læs Troels blogindlæg her
Sådan gør de hos Brødrene Dahl
Inspiration fra de dygtigste er altid berigende. Vi har interviewet vores kunde, Brødrene Dahl, der har fokus på den interne forankring i forhold til omnichannel. Alt lige fra proces, systemer og data til organisation, lager og logistik centrerer sig om kunden. 


Læs casen her.
Hvorfor er Vertica med i NBI?
Vores mission i Vertica er at drive og nytænke e-handel. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at hvis I som virksomhed vil klare de konkurrenceprægede skær, skal I sætte kunden i centrum for jeres forretning. Hør mere om vores bevæggrunde for at være med i Networked Business Initiative i Troels' video.
Se videoen her
Få jeres benchmark lige her
Hvor konkurrencedygtige er I i virkeligheden? Få svaret ved udfylde NBIs spørgeskema om omnichannel. Det er ganske gratis!

Se skemaet her.
Vil du se vores kundecases? Så klik her
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Læs mere om Verticas ydelser
E-handel, integration & mobil på www.vertica.dk 

afmeld nyhedsbrev
opdater indstillinger for nyhedsbrev
Vertica A/S
Studsgade 29, 8000 Aarhus C
Flæsketorvet 68.1, 1711 København V

TLF: +45 88 88 61 61
E-mail: info@vertica.dk
Web: www.vertica.dk