Copy
Nieuwsbrief Sukha Texel juni 2016

Namasté!

Nog een paar weken en dan begint alweer de zomervakantie. Ik kijk er naar uit. We hebben zoveel mooie contacten met de mensen die in de yurt verblijven en we hopen dat we eind augustus de eerste gasten kunnen ontvangen in onze Ayurvedische B&B. We werken er hard aan met z’n allen. Dus voor vatamanagement zoeken we ons strandhuisje op. Lekker met m’n voeten in het zand een mooi boek lezen. Als er dan iemand af en toe wat rozenwater op mijn gezicht wil sprayen om het vuur wat te balanceren, ben ik helemaal in mijn hum.

Ik wens je een fijne zomer!

Mariëlle

Ayurvedisch arts geeft consulten in Sukha Texel

Vrijdag 24 juni heb je de unieke kans om op Texel een afspraak te maken met een ayurvedisch arts. Dokter Ronak komt uit Mumbai, India en is gespecialiseerd in polsdiagnose. Hij heeft over de hele wereld mensen behandeld voor onder andere huid- en gewrichtsaandoeningen, depressies, hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid en vele andere chronische aandoeningen.

Aan de hand van de polsdiagnose en aanvullende vragen, geeft hij je voedingsadviezen en schrijft hij kruidensupplementen toe. Hij behaalt heel mooie resultaten en de behandelingen kunnen gewoon plaatsvinden naast eventuele reguliere zorg. Ik ben bij het consult aanwezig om indien nodig te vertalen (het consult is in het Engels) en om onder zijn begeleiding een verdere behandeling te verzorgen. Bij voldoende belangstelling komt dr Ronak over vier maanden weer naar Texel.

Een consult neemt een half uur en kost € 70. Net als mijn consulten en daaruit voortkomende behandelingen, komen de kosten in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars.
Aanmelden

Hooikoorts

Het is alweer juni en we zijn helemaal klaar voor de zomer. Mijn jongste dochter van vijf zit op de Vrije School en bereidt zich voor op het Sint Jansfeest. Op die dag wordt de geboorte van Johannes de Doper gevierd, maar ook het Midzomerfeest. De zon is op zijn hoogst geweest en zal nu weer afnemen. Om ons heen lijkt de natuur ook op zijn hoogtepunt. De bloemen geven hun stuifmeel af, de vogels vliegen heen en weer, het eerste zomerfruit is rijp en de grassen en pollen bloeien. En terwijl de kinderen volop plezier hebben en met kransen op hun hoofd genieten van de heerlijke picknick en het spannende ritueel van over het vuur springen, zie ik sommige ouders in hun ogen wrijven en snotteren. Niet van ontroering, maar van de ook jaarlijks terugkerende hooikoorts. Niets ernstigs (hoewel het ook een astma-aanval kan uitlokken), maar wel erg vervelend en vermoeiend.

Vaak hebben mensen die vatbaar zijn voor andere allergieën ook last van hooikoorts, waarbij zij allergisch reageren op het stuifmeel van verschillende soorten grassen en bomen. Meestal gaat dit gepaard met waterig snot uit de neus, jeukende ogen en veel niezen.

Lees verder op Facebook

Zomer Yoga

Vanaf zaterdag 23 juli geef ik zomeryoga van 9.00 tot 10.15 uur. De lessen vinden plaats in de Ruimte voor Yoga in Sukha Texel met de ramen wijd open en uitzicht over de Hogeberg. Maar als het weer een beetje mee zit, gaan we lekker met onze blote voeten in het gras naast de moestuin.

Aanmelden is prettig, maar niet nodig. Een losse les kost € 12. Geef je je op voor de serie van 7 lesweken, dan betaal je € 63.
 
Aanmelden