Copy
Ponudba za ustvarjalne.
Poglejte si ta email v brskalniku

Električni motor

verjetno ste se že spraševali kakšna je razlika med električnimi motorji

Enosmerni motor

imenovani tudi DC motor. Delimo jih na krtačne in brezkrtačne. V amatrskem svetu se zaradi cene uporablja elektromotorji z trajnimi magneti (krtačni). Vrti se v smer, ki mu določa smer napetosti ter vrtenje je odvisen od višine napetosti (in toka - moč). Večinoma je nekontroliran in uporablja se za konstantno vrtenje saj je brez povratne informacije o poziciji in hitrosti vrtenja. Z Arduinom ga upravljamo preko tranzistorja (npr. MOSFET IRF520) ali preko Arduino Motor Shield in nikoli direktno (prekurimo Arduino port ali celega - omogoča le 40mA, kar je premalo za DC motor).

Koračni motor

je zgrajen iz štirih tuljav in mehanizma (stator, rotor). Dobre lastnosti koračnega motorja se kažejo v resoluciji obrata motorja, navoru in moči koračnega motorja. Dobimo jih v dveh izvedbah - bipolarni in unipolarni koračni motor. Usmerja se ga z izmeničnim dovajanjem enosmerne napetosti na tuljave. Koračna motorja Nema 17m in Mali koračni motor 12V upravljamo ga preko driverjev od AA4988, DRV8825 in Easy Driver ter Big Easy Driver.

 

 

Servo motor

je enosmerni motor, ki ima vgrajeno povratno zanko (potenciometer) za pozicijo. Upravljamo ga z t.i. PWM (Pulse Witdh Modulation) signalom. Servomotor lahko upravljamo z Arduinom direktno.


Več:


 

Akcijska ponudba

velja v 39. tednu (22.09.2019 - 28.09.2019) za naslednje izdelke: Več iz ponudbe na smakshop.si.
Akcijska ponudba velja le za spletni nakup!

Arduino IDE 1.8.10.

Na voljo je zadnja različica za različne OS

Arduino Web Editor

Začnite programirati z Arduino Web Editor, shranite vaše skice v oblaku.Vedno boste imeli dostop, najnovejši IDE, podporo za vse nove modele Arduina/Genuina, dosegljive vse knjižnice,  Arduino Web Editoris je ena od storitev orodja Arduino Create platform

Raspberry OS

Na voljo je mnogo Operacijskih Sistemov:

Programerska majica

 

Ustvarjalna elektronika za vsakogar

229ič
Facebook
Facebook
SMAKshop
SMAKshop
arduinoX
arduinoX
Email
Email
Copyright © 2019 SMAK d.o.o., Vse pravice so pridržane.


Odjavite se z liste    Osvežite si lastnosti naročnine

Email Marketing Powered by Mailchimp