Copy
 

ISPLATI LI SE ŠTEDJETI ?

Prvi komentar je: „Da, kad bismo imali šta!“ U krizi i sa malim prosječnim primanjima, to je više nego očekivana primjedba. Kad se još pridodaju rizici „medija“ u kojima čuvamo našu ušteđevinu, zabrinutost i odbojnost raste. Međutim, ima li štednja alternativu? Ovo je pitanje i za društvo u cjelini i za svakog pojedinca. Iako se potrošnja „upire“ da postane odrednica savremenog življenja, ipak, štednja je utkana u samu bit naše svakodnevnice. Vodimo računa koliko ćemo gostiju pozvati na najvažnije porodično veselje, jer „košta“, odlažemo kupovine nužnih stvari, jer se moraju nabaviti stvari za djecu i slabe. Pravimo zimnicu i pratimo dane jeftinijih popusta. Ostavljamo „bijele pare“ za „crne dane“. Mi, ustvari, odlažući potrošnju, štedimo. I nismo uvijek u tome mudri. Emocije i atmosfera nas često ponesu u „impulsivnu“ kupovinu. I to je normalno, ljudski. A da li je normalno smisleno razmotriti mogućnosti štednje?  

I kad razmislimo, da li je tako teško razmišljati o štednji? Ima li neko s kim se možemo savjetovati? Ima li mjesto gdje možemo lako provjeriti koliko smo informirani i znamo li šta nam treba?
E, zato postoji portal www.komparacio.ba koji vam otvoreno i profesionalno nudi pomoć! Naša ruka je iskreno pružena...na klik smo da vas!

 


 

Veliki depoziti više nisu atraktivni bankama?

Zbog nove regulative, velikim korporativnim klijentima vodeće banke J.P. Morgan i Citigroup nagovijestile da im njihove pare nisu baš atraktivne, dok oko 4 hiljade milijardi dolara depozita na više od 3.5 miliona računa u američkim bankama nije osigurano!


saznajte više...

Pročitajte još i
Facebook
LinkedIn
Naši partneri

Copyright © 2014 KOMPARACIO.BA, Sva prava pridržana.

Naša mail adresa: info@komparacio.ba

ne želim više primati newsletter    registruj se na KOMPARACIO.BA 

Email Marketing Powered by Mailchimp