Copy

Het is bijna Pasen!

Ziet het er niet goed uit?
Pasen is alweer in aantocht en dat betekent: de favoriete Matthäus-Passion uit de kast halen of reikhalzend uitzien naar die ene nieuwe alles overtreffende opname van deze passie aller passies. Of toch eens een keer verder luisteren en Bachs Johannes-Passion (her)ontdekken. Neem vooral eens een kijkje in onze winkels!

Veel luisterplezier!

In de spotlight // Peter Dijkstra's Johannes Passion

De liveopname van deze uitvoering heeft alles wat een passie hebben moet: sfeer, betrokkenheid, spanning, vaart, ontroering, schoonheid en meer. Bovendien klinkt alles alsof Bach zelf is neergedaald om koor en orkest te dirigeren. Iedereen die zweert bij de Matthäus-Passion zal overstag gaan. Of op zijn minst aan het twijfelen gebracht worden.

Een volledig recensie staat deze maand in het nieuwe Klassieke Zaken magazine. Haal deze gratis op in een van onze winkels of kijk op onze site. Beluister deze nieuwe cd. Nu tijdelijk te koop voor €19,99 (club-leden) (€24,99 niet club-leden).
 

Winactie! // Mattheus Passie met Edwin Rutten


De Mattheüs Passie in de versie van Edwin Rutten is teruggebracht tot zeventig minuten. ”Ik neem de luisteraar bij de hand door het hele stuk”, aldus Rutten, ”Je maakt kennis met de sfeer van de muziek, de instrumenten en de stemmen.” Rutten legt onder andere uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is, en creëert daarmee een waar feest van herkenning. Er wordt live gemusiceerd door Camerata Amsterdam en gezongen door diverse solisten onder leiding van Jeroen Weierink. De regie is in handen van Marc Pantus. Na afloop ontmoet  Edwin Rutten zijn grote en kleine bezoekers, tot de laatste weg is. “Een aanrader”, “Leuk en leerzaam” en “Spannend!” volgens de pers! Klik hier en hier voor video's.

Vrijdag 11 maart - Cuijk - Schouwburg Cuijk
Zaterdag 12 maart - Barneveld - Schaffelaartheater
Voor de gehele speellijst kijk op de site

Wil je kans maken op vrijkaarten voor deze unieke Mattheüs Passie? Mail dan naar prijswinnaar@senf.nl, en vermeld de voorstelling van je keuze. Wacht niet te lang, want vol = vol!
Nieuwe aanbiedingen
stabat mater

College over de Johannes - G.J. Bach


De Nederlander Govert-Jan Bach komt voort uit de vele vertakkingen van de familie Bach en was werkzaam als pastoraal psycholoog in een psychiatrische inrichting. Daar ontdekte hij de waarde van de muziek voor zijn patiënten en vooral de waarde van Bachs passies. Hij verdiepte zich in de wonderen van de Passionen, deelt zijn kennis in het Concertzenderprogramma Geen dag zonder Bach, en heeft nu een gesproken TomTom door de Johannes op twee cd's gezet (incl. boek) ... lees verder

Nu voor slechts €16,15 (17,95 voor niet leden)
 

Johannes Passion - Telemann


Zo rond Pasen is het alles Bach wat de klok slaat. Terecht natuurlijk, maar er is meer, veel meer. Illustere tijdgenoten van Bach gingen immers mee in de belangstelling voor de vaak dramatisch vormgegeven passionen en schreven ook prachtige stukken. Georg Philipp Telemann componeerde tussen 1716 en zijn dood in 1767 bijvoorbeeld zo’n veertig passionen. Lees verder...

Nu voor €23,99.
 

Recensie uitgelicht:
Vespro della Beata Virgine - Cima


Wie vespers zegt, zegt ongetwijfeld direct Monteverdi. Inderdaad is de Vespro della Beata Virigine die Claudio Monteverdi in 1610 schreef een ongelooflijk mengsel van de stijl van de late renaissance en de praktijk van de vroege barok. Maar Monteverdi stond niet alleen ... lees verder

Nu voor slechts €15,30 (16,99 voor niet-leden)

Lees de volledige recensie en bestel direct

Matthäus glossy - nu te koop!


Geen enkel land in de wereld heeft zo'n levendige Mattheus-cultuur als Nederland. Jaarlijks zijn er voor Pasen overal uitvoeringen van Bachs meesterwerk, in de stad en op het platteland, met grote of kleine bezetting, dor beginner en geroutineerde musici. 

Overal in onze winkels verkrijgbaar: de nieuwe glossy Matthäus, over Bachs grote meesterwerk de Matthäus-Passion. Een blad vol verhalen over het muziekstuk, een ontdekkingsreis in de muziek en de spiritualiteit achter het werk. Nu te krijgen voor €8,99.
 

Like Klassieke Zaken op Facebook!


Like de Facebook pagina van Klassieke Zaken en blijf op de hoogte van nieuws, aanbiedingen, media en andere leuke weetjes. Klik hier.
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Klassieke Zaken Nieuwsbrief is een uitgave van de Vereniging Klassieke Zaken.
Copyright © 2016 Klassieke Zaken, alle rechten, prijswijzigingen en printfouten voorbehouden


uitschrijven    nieuwsbrief voorkeuren bijwerken