Copy

Nieuwsbrief Extra: Kamermuziekfestival Alva Rosa Viva!

Bekijk deze mail online

 
Kamermuziekfestival Alba Rosa Viva!

zondag 2 oktober, 14:00 - 22:00 uur, Leeuwenbergh Utrecht


Groot was het enthousiasme van publiek en festivalmusici in 2014 na de eerste editie van het eendaagse kamermuziekfestival Alba Rosa Viva! in Utrecht. Op zondag 2 oktober keert het festival – genoemd naar de Italiaanse componiste en violiste Alba Rosa Viëtor (1889-1979) – dan ook terug in de stad. Vanaf 14.00 uur 's middag bent u van harte welkom in de Leeuwenbergh om te genieten van diverse concerten, liedrecitals, een lunch met salonmuziek, meet & greet met de musici en het Avondconcert, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op Radio 4. Artistiek leider van het festival, pianiste Reinild Mees, heeft weer een boeiend programma samengesteld, met o.a. romantische werken van Max Bruch en nieuw werk van de jongste generatie componisten. Speciale aandacht is er voor de Nederlandse componiste Elisabeth Kuyper (1877-1953), de sterleerling van Max Bruch.
 
Wilt u kans maken op twee vrijkaarten voor het Avondconcert van festival Alba Rosa Viva!?
Lees er verderop in deze nieuwsbrief meer over.
De musici

In de komende editie verwelkomen we een aantal prominente gasten: in de eerste plaats Componist des Vaderlands en juryvoorzitter Willem Jeths, de in Singapore geboren meesterpianist Melvyn Tan, die een nieuw stuk van de Britse componist Jonathan Dove (zelf ook aanwezig als jurylid) zal uitvoeren, mezzosopraan Karin Strobos & bariton Martijn Cornet, celliste Ella van Poucke, de violistes Natalia Gabunia en Rosanne Philippens, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en pianiste Nino Gvetadze. De presentatie van het festival is in handen van Maartje Stokkers en Christiaan Kuyvenhoven. Met een aantrekkelijk geprijsde passe-partout bent u er zeker van dat u alle evenementen kunt bijwonen met een hapje en een drankje erbij!
 
Bestel nu een passe-partout

foto: Ella van Poucke
Finale Alba Rosa Viëtor Compositiewedstrijd

Vast onderdeel van Alba Rosa Viva! is de Compositiewedstrijd, waarvoor zich dit keer maar liefst 150 jonge componisten uit alle windstreken aangemeld hadden. Zes componisten hebben de finale gehaald en tijdens het festival worden hun composities uitgevoerd door jong talent van eigen bodem. De finalisten zijn Olaf Krause (Duitsland, 1981), Melle Heij (Nederland, 1997),
Igor Coelho Marques (Brazilië, 1988), Dani Howard (Groot-Brittannië, 1993), Jack Frerer (Australië, 1995) en Austin Yip
(Groot-Britannië, 1985). De jury bestaat uit prominenten in de muziekwereld: de componisten Jonathan Dove en
Monique Krüs, fluitiste Marieke Schneemann en pianiste/artistiek leider van het festival Reinild Mees, onder voorzitterschap van Componist des Vaderlands Willem Jeths. Uiteraard kunt u weer meestemmen voor de publieksprijs! Na de prijsuitreiking is er een meet & greet met componisten en musici, waarbij u kunt genieten van een licht Italiaans buffet.
 
Kaarten bestellen voor de Finale (passe-partout)
Middagprogramma

In het feestelijke openingsconcert hoort u werken van Alba Rosa Viëtor, naamgeefster van het festival, van de jonge Nederlandse componiste Mathilde Wantenaar, winnares van de Alba Rosa Viëtor Composition Competition 2014 en van Max Bruch, docent en mentor van Elisabeth Kuyper. Meesterpianist Melvyn Tan speelt de Nederlandse première van Catching Fire, een nieuw werk van de Engelse componist Jonathan Dove.

Het jonge Nederlandse pianotalent Jorian van Nee begeleidt de Afternoon Tea met muziek van Alba Rosa Viëtor en Elisabeth Kuyper, en mezzosopraan Karin Strobos en bariton Martijn Cornet vertolken liederen van Elisabeth Kuyper in het namiddagconcert. Ze worden op de piano begeleid door Reinild Mees, artistiek leider van het festival. Violiste Rosanne Philippens en pianiste Nino Gvetadze spelen Novelette van Componist des Vaderlands en juryvoorzitter Willem Jeths.

Het middagprogramma wordt gepresenteerd door Maartje Stokkers (AVROTROS).
 
Met een passe-partout kunt u niet alleen het middagprogramma bijwonen maar ook het Avondconcert

foto: Melvyn Tan
Avondconcert

Voorafgaand aan het Avondconcert vertelt Willem Jeths over het leven en de muziek van Elisabeth Kuyper. In het Avondconcert hoort u onder andere mezzosopraan Karin Strobos en bariton Martijn Cornet, die liederen zullen vertolken van Max Bruch, onder begeleiding van pianiste Reinild Mees, en violiste Rosanne Philippens en pianiste Nino Gvetadze, die Elisabeth Kuypers' Vioolsonate op. 1 zullen uitvoeren. Violiste Natalia Gabunia, celliste Ella van Poucke en meesterpianist Melvyn Tan sluiten het festival af met Pianotrio op. 13, eveneens van Elisabeth Kuyper. Het Avondconcert wordt rechtstreeks uitgezonden door Omroep MAX en de presentatie is in handen van Christiaan Kuyvenhoven.
 
Maak kans op twee vrijkaarten voor het Avondconcert van Alba Rosa Viva!, en stuur een e-mail naar: mail@albarosavietor.com

foto: Rosanne Philippens

www.albarosavietor.com
Klassieke Zaken aanbieding

Anna Prohaska - Serpent & Fire


Anna Prohaska...de naam gonst al enige tijd rond: dit is een zangeres om in de gaten te houden. Ze komt 27 september naar het Amsterdamse Concertgebouw en zingt muziek over Dido en Cleopatra van uiteenlopende barokcomponisten. Haar hoofd steekt duidelijk boven het maaiveld van lyrische en lichte coloratuursopranen uit: beroemde dirigenten als Daniel Barenboim, René Jacobs en Simon Rattle willen met haar werken, en ze verschijnt in de grote operahuizen van Europa, waaronder komend seizoen Nationale Opera & Ballet, voor Händels Jephtha. lees verder...

Tijdelijk slechts €14,99 (€16,99 niet-clubleden). Bestel hem nu!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Klassieke Zaken Nieuwsbrief is een uitgave van de Vereniging Klassieke Zaken.
Copyright © 2016 Klassieke Zaken,