Copy

Het nieuwe magazine ligt weer klaar!

Ziet het er niet goed uit?
Het nieuwe magazine ligt weer klaar! Deze keer is er onder andere aandacht voor de nieuwste cd van de Russische meesterpianist Grigory Sokolov. Neem vooral eens een kijkje in onze winkels.

Veel luisterplezier!

In de spotlight // Sokolov met Schubert en Beethoven

Het Engelse tijdschrift Pianist schreef ooit over het spel van de pianist Grigory Sokolov: ‘Het woord ‘goddelijk’ vat het waarschijnlijk het beste samen’. En dat is misschien wel de treffendste omschrijving voor deze wonderlijke Russische pianist, in ieder geval als het gaat om zijn nieuwste cd.

Deze maand staat er een artikel over Sokolov in ons nieuwe magazine. Nieuwsgierig? Haal het magazine gratis op in een van onze winkels of kijk op onze site. Bekijk de album trailer en beluister zijn nieuwe cd. Nu tijdelijk te koop voor €19,99 (club-leden) (€24,99 niet club-leden).
 

Winactie! /De stem van Thomas Quasthoff


Winactie: 2x2 kaarten voor "De stem van Thomas Quasthoff"  
Concertgebouw Amsterdam | Dinsdag 23 februari 20.15u

Op dinsdag 23 februari staat de gelauwerde bas-bariton Thomas Quasthoff in ‘De Stem van…’ op het podium van de Kleine Zaal. Niet als zanger, maar als spreker in een programma over de poëzie van de dichter Heinrich Heine. Veel componisten, onder wie Schumann, Schubert en Liszt lieten zich in hun liederen inspireren door het werk van de Duitse dichter. 

Gezongen wordt er door de Oostenrijkse bariton Florian Boesch. Samen met Quasthoff wijdt hij zich aan de gedichten van Heine. Gesproken en gezongen, verbaal en muzikaal, naast elkaar in één programma.

Vertel ons waarom u dit concert wilt bijwonen en maak kans op 2 kaarten! Mail naar webredacteur@klassiekezaken.nl.

 
Nieuwe aanbiedingen

Recensie uitgelicht:
Magdalena Kozena - Monteverdi


De mezzosopraan Magdalena Kozená is de veertig inmiddels gepasseerd en dat heeft een voordeel. Haar levenservaring als echtgenote, moeder, vrouw en minnares klinkt als de juiste noten op de lessenaar staan in elke frase door. Die juiste noten werden lang geleden al geschreven door Claudio Monteverdi. Deze briljante componist op de grens van renaissance en barok wist van leven en liefde en raakte al vroeg een snaar bij de Tsjechische sopraan. Ze zong zijn noten vaker, maar nu durft ze, gepokt en gemazeld door het leven, een hele cd te wijden aan de geliefde madrigalen en aria’s. En dat komt binnen ... lees verder

Nu voor slechts €14,99

Lees de volledige recensie en bestel direct
stabat mater

Stabat Mater - Abchordis Ensemble


De namen Gennaro Manna, Aniello Santangelo en Giacomo Sellitto zullen u niet zoveel zeggen, maar de woorden Napels en achttiende eeuw ongetwijfeld des te meer. Niet alleen was Napels met het beroemde Teatro San Carlo het centrum van de ontluikende Italiaanse opera, de stad was ook een belangrijke voedingsbodem voor de mooiste religieuze muziek. Alessandro Scarlatti en Giovanni Battista Pergolesi vierden in Napels triomfen met hun Stabat Mater. In hun kielzog schreven vele componisten die tegenwoordig onder het stof van de geschiedenis liggen, minstens zulke gloedvolle noten. Het nog jonge Abchordis Ensemble heeft er de eervolle taak van gemaakt deze verborgen schoonheden weer voor het voetlicht te brengen ... lees verder

Nu voor slechts 14,99 (16,99 voor niet leden)
 

Gidon Kremer - New Seasons


Na ruim tien jaar later is Gidon Kremer terug bij Deutsche Grammophon en heeft hij met zijn Kremerata Baltica het Tweede vioolconcert van Glass, The American Four Seasons, opgenomen. Een prachtig vervolg op de opname van het Eerste vioolconcert en voor de liefhebbers van die cd sowieso een absolute must.

Nu voor slechts 15,99
 

Concerttip // Festival Jong Talent Schiermonnikoog


Onder de vleugels van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog vindt van 12 t/m 17 maart 2016 de 5e editie plaats van het Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Meer dan 50 toptalenten van over de hele wereld strijken dan neer op het eiland om concerten te geven en masterclasses te volgen. Iedere dag staan er middag- en avondconcerten op het programma. Het festival werkt hiervoor o.a. samen met de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest en de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Er zijn prijswinnaars en finalisten te horen van o.a. het Oskar Back Concours, het Liszt Concours, Young Pianist Foundation en de Dutch Classical Talent Award.

Voor info en kaarten: http://www.schiermonnikoogfestival.nl/

Like Klassieke Zaken op Facebook!


Like de Facebook pagina van Klassieke Zaken en blijf op de hoogte van nieuws, aanbiedingen, media en andere leuke weetjes. Klik hier.
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Klassieke Zaken Nieuwsbrief is een uitgave van de Vereniging Klassieke Zaken.
Copyright © 2016 Klassieke Zaken, alle rechten, prijswijzigingen en printfouten voorbehouden


uitschrijven    nieuwsbrief voorkeuren bijwerken