Copy

Nieuwsbrief Extra: Storioni Festival

Bekijk deze mail online

Storioni Festival 2016

 
20 concerten, 11 dagen, 5 steden
 
Dromen en demonen
naar Jheronimus Bosch
 
 
Met maar liefst twintig concerten in elf dagen reist het Storioni Festival langs de vijf grote steden van Brabant. Het Storioni Trio verzamelde een jaar lang de mooiste muzikale schatten. Nieuwe topmusici, meeslepende muziekstukken en bekende muziekvrienden. Bovendien liet het trio - Wouter Vossen, Marc Vossen en Bart van de Roer - zich voor deze negende editie inspireren door de wonderbaarlijke schilderkunst van Jheronimus Bosch.

Fantasie-instrumenten
Het Storioni Festival is dit jaar een spannende reis waarin de mystieke wereld van Jheronimus Bosch tot leven komt. Verleiding, zonde en rekenschap. De thema’s uit Bosch’ bekende schilderij Tuin der Lusten lopen als een rode draad door het programma. Bovendien komt het schilderij letterlijk tot leven in het unieke project Hemelse Hel. De musici/componisten Aart Strootman en Marco Mlynek bouwden speciaal voor het Storioni Festival twee fantasie-instrumenten uit het schilderij in het echt én schreven er muziekstukken voor. De luitharp, het reusachtige instrument waarin luit en harp als een tweeling zijn vergroeid, en de draailier, zo groot dat een laddertje nodig is om hem te bespelen. De muziekstukken zijn op vier verschillende avonden in het festival te horen, bijvoorbeeld tijdens de Storioni Grande Parade of het Wandelconcert in Den Bosch.
 
Kunst meets klassiek
Tijdens het Museumconcert in het Van Abbemuseum is de Tuin der Lusten het centrale kunstwerk waar programmamaker David Ernst zijn beschouwingen op los laat. Tegenover deze woorden zet het Berlage Saxophone Quartet (dat mede dankzij het Storioni Festival is uitgegroeid tot een gerenommeerd ensemble) muziek van onder anderen Machaut, Ockeghem en Ter Veldhuis.
Een kleine week later staat in Chassé Breda acteur Thom Hoffman centraal in l‘Histoire du Soldat. Begeleid door vele festivalmusici speelt en vertelt Hoffman het verhaal over de soldaat die zijn viool, metafoor voor de ziel, verkoopt aan de duivel.
 
Allemaal gloednieuwe verrijkingen en ontdekkingen, die prachtig samengaan met de vertrouwde parels uit het festival. De Storioni Nacht bijvoorbeeld, een extra lange en intieme concertavond met dit jaar onder meer Das Lied von der Erde. Het laatste deel, Der Abschied, is volgens Wouter Vossen misschien wel de mooiste muziek ooit geschreven. 

Elk concert en optreden is op zichzelf uniek. En alle, in meer of mindere mate, ondergedompeld in het festivalthema Dromen en Demonen. Hóe hemels of hels u het maakt, dat heeft u zelf in de hand. In elk geval tijdens dit festival. U bent van harte welkom!
 
Kijk voor het uitgebreide programma op www.StorioniFestival.nl.
  
Trailer: Storioni Festival 2016 - Dromen en demonen

Uit onze aanbiedingen:
Nathalie Stutzmann zingt Schuberts liederencycli


De drie grote liederencycli van Franz Schubert zijn altijd het vrijwel exclusieve domein van mannelijke zangers geweest. Maar wie denkt dat vrouwen weinig toe te voegen hebben aan de interpretatie van Schuberts meesterwerken, is het aan zichzelf verplicht om naar de opnamen van Stutzmann te luisteren, nu in één boxje uitgebracht! 

Nu: 3 cd's voor slechts € 14,99 (leden) of € 19.99 (niet leden). Lid worden? Klik dan hier.

[concerttip] Vrijdag 5 februari is Stutzmann live te horen/zien met Schuberts Winterreise in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Julia Lezhneva - Händel


‘Een geboren operazangeres’, oordeelde de arts die Julia Lezhneva in 1989 op de wereld hielp, toen de baby een enorme strot opzette. De pas 26-jarige Russische sopraan heeft inmiddels de wereld veroverd met haar even jeugdige als lenige stem waaromheen de muziek uit de late barok als een handschoen past. De perfecte zangeres voor het werk van de jonge Händel. Een verslavende cd.

Nu van € 23,99 voor slechts € 14,99

Bekijk hier haar album trailer

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Klassieke Zaken Nieuwsbrief is een uitgave van de Vereniging Klassieke Zaken.
Copyright © 2016 Klassieke Zaken,