Copy
Share
Tweet
Forward
Nieuwsbrief special 15 december 2015
Voedselfeest Proef de ambitie
Bekijk nieuwsbrief in uw browser
Nieuwe regionale Voedselvisie ondertekend!
Op 3 december vierden we het voedselfeest Proef de Ambitie met ruim 130 vertegenwoordigers van ketenpartijen, particulieren, kennisinstellingen, het bedrijfsleven, gemeenten en andere partijen uit de FoodValley regio. Een groot deel van hen ondertekende daar de regionale Voedselvisie. In deze nieuwsbriefspecial blikken we terug op het mooie feest en we kijken vooruit: wat gaan we doen om onze ambities waar te maken?
Studenten van de ROCA12, Christelijke Hogeschool Ede en Wageningen UR legden het Voedselfeest vast op film. Het resultaat ziet u hier!

Terugblik op het Voedselfeest

We blikten terug op de resultaten van projecten PROEVtuin en Voedzame Grond. Maar vooral keken we vooruit: ondernemers, overheden, kennisinstellingen en burgers willen werken aan meer duurzaam en gezond voedsel en ondertekenden een gezamenlijke regionale Voedselvisie!

Ondertekening

Zo'n tachtig ketenpartijen, particulieren, kennisinstellingen, het bedrijfsleven, gemeenten het waterschap en de regio zetten hun handtekening onder de regionale Voedselvisie. Uniek in Nederland! U vindt hier welke partijen ondertekend hebben. Door de Voedselvisie te ondertekenen onderschrijven partijen de zeven ambities en geven ze aan dat ze mee willen blijven denken en werken aan de uitvoering ervan.
Heeft u de Voedselvisie nog niet ondertekend? Binnenkort ontvangt u bericht hoe u alsnog digitaal uw handtekening kunt zetten. Tot die tijd neemt u voor meer informatie contact op met Marlies Knol (gemeente Barneveld).

Koken met ambitie


Vol enthousiasme maakten wethouders, vertegenwoordigers van ketenpartijen en kennisinstellingen, ondernemers uit de hele keten en andere geïnteresseerden in zeven kookworkshops een heerlijk diner. Terwijl ze de aardappels schilden voor de aardappelsoep met de smaak van Van Gogh of meelwormen bakten voor in de sushi, discussieerden ze over de zeven ambities voor 2025:
  • duurzaamheid
  • het sluiten van kringlopen
  • eiwittransitie
  • verminderen van verspilling
  • een reële prijs voor producten
  • bewust en gezond eten
  • en wereldwijde bekendheid.
We sloten de bijeenkomst af met een feestelijk diner aan lange tafels, waar we van het zelf bereide eten genoten.
 
Bent u benieuwd naar de gerechten en wilt u ze thuis ook maken? Hier vindt u de recepten.

Hoe nu verder?


Er ligt nu een ambitieuze voedselvisie. Alle betrokken partijen zijn gemotiveerd om daarmee aan de slag te gaan. Er komt een kwartiermakersgroep, die een dynamische uitvoeringsagenda opstelt. Verder geeft deze groep vorm aan een infrastructuur, die het proces van realiseren van de ambities ondersteunt.

In het eerste kwartaal van 2016 organiseren we een aantal bijeenkomsten om samen verder vorm te geven aan de uitwerking van de ambities. U wordt hiervoor uitgenodigd.
Denk mee in de kwartiermakersgroep
Heeft u interesse om zich aan te sluiten bij de kwartiermakersgroep? Neem dan contact op met kwartiermaker Marlies Knol (Gemeente Barneveld).

Ambities Voedselvisie!
 
De bijeenkomst startte met een film over de zeven ambities van de Voedselvisie. Bekijk ‘m hier terug.
Voedselvisie FoodValley regio
#Voedselfeest
Bastiaan Pellikaan
@Pellikaan B

 
Veel partijen ondertekenen tijdens #voedselfeest #voedselvisie @RegioFoodValley. Belangrijk moment.
Lara de Brito
@LaradeBrito

 
#Voedselfeest is volop aan de gang. Workshops koken met restjes en insectenhapjes #voedselvisie #foodvalley.
Doesburger Eng
@Doesburgereng

 
Wij doen op 3 december natuurlijk mee met het ambitieus regionaal #voedselfeest #proefdeambitie. Onze voorzitter tekent de #Voedselvisie.
 
Lancering FoodMap
 
Een lekker overzicht van restaurants, bedrijven en andere belevenissen in de FoodValley regio! Speciaal voor bezoekers en inwoners. U kunt hem nu downloaden en kijken wat er allemaal te beleven is in de regio!
Met dank aan:
Foto's:
Wil Groenhuijsen
Filmverslag: KoekkoekTV (ROCA12)
Openingsfilm:
Dreadson Cinematography en Kuijs Effect
Kookworkshops: Puur-e
Locatie: Vonk360
Organisatie: Wing & Gebiedscoöperatie O-gen
Alle deelnemers!
Copyright © 2015 Gebiedscoöperatie O-gen


communicatie@o-gen.nl

uitschrijven    update emailadres 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website