Copy
Sponsoring COP21, groen beton, op de radio
Bekijk deze e-mail in uw browser
We zijn enorm dankbaar voor degene die gehoor hebben gegeven aan onze sponsoroproep voor COP21. Tot nu toe hebben we bijna €400 opgehaald. Dank daarvoor.

Deze sponsoring geeft ons de mogelijkheid om naar Parijs te gaan. Daar kunnen we laten zien dat we ons zorgen maken over klimaatverandering. De klimaattop vindt plaats van 30 november tot 11 december en streeft naar internationaal bindende doelstellingen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken en de opwarming van de aarde onder de 2°C te houden. Op 5 december organiseert A Rocha in Parijs samen met Tearfund en de Lausanne beweging een dag over zorg voor de schepping. 

Wanneer u nog wilt geven, ons doel is om €1750 op te halen voor 31 oktober. Nog iets meer dan 1 week te gaan! Doneren kan via onze website met iDEAL. U kunt ons ook op een andere manier steunen.

Hartelijk dank voor uw steun.

Bert van der Woerd
Veraniek Veldstra

Groen beton

Bert heeft een blog geschreven over groen beton. En dan bedoelt hij niet het beton dat groen is geworden door algengroei.

Steeds meer mensen zijn bezig met waar producten vandaan komen, zoals bij koffie, kleding, vlees en hout. Maar hoe zit het met beton? 

Onze man in Ghana

Emmanuel Kwaku Boamah is Storeskeeper bij Nyinahin Catholic Senior High School, 65 kilometer ten westen van de hoofdstad Kumasi. Climate Stewards heeft een gebied van 12 hectare op het schoolterrein sinds 2008. Emmanuel is getrouwd, heeft 8 kinderen en werkt al 21 jaar op de school. 

Emmanuel helpt sinds 2008 de A Rocha/Climate Stewards school club en heeft veel gedaan om anderen te mobiliseren. Hij is blij om deel uit te maken van deze club en om de afgelopen jaren het bos te hebben zien groeien. Hij vertelt: "Er werd mij verteld dat inheemse bomen langzaam groeien, maar nu weet ik dat dat niet zo is. Ik ben trots om te laten zien hoe groot een boom al is na 4 jaar. 

Nyinahin is één van de scholen die bijenkorven heeft gehad als onderdeel van het Climate Stewards programma. Deze korven hebben Emmanuel geïnspireerd om, wanneer hij volgend jaar met pensioen gaat, door te gaan met wat hij geleerd heeft. "A Rocha heeft me nieuwe vaardigheden geleerd en kennis bijgebracht over bijen houden. Ik was onderdeel van een groep van 60 mensen die getraind werden. Ik hoop dat ik kan beginnen met bijen houden op mijn boerderij wanneer ik met pensioen ga. Nu al kunnen mijn vrouw en ik de opgedane kennis in de praktijk brengen." 

Climate Stewards op de radio

Een paar weken geleden is Veraniek geïnterviewd door Peter Siebe voor EO Door De Week op NPO Radio 5. Hierin vertelt ze waarom ze meeloopt met de Klimaatloop en naar Parijs gaat. Centraal staat of christenen zich bezig zouden moeten houden met klimaatverandering en duurzamer leven. 

Nieuwe getallen

Onze Britse collega Adrian is de laatste tijd druk bezig geweest met het bijwerken van de calculator. De belangrijkste aanpassing zijn de nieuwe Defra 2015 emissie factoren. Dit betekent dat je nu de meest up-to-date resultaten krijgt wanneer je je voetafdruk uitrekent.Daarnaast zijn er veranderingen achter de schermen gedaan zodat de calculator in meer landen gebruikt kan worden. Naast het huidige Canada, UK, US en Nederland, wordt binnenkort Frankrijk toegevoegd. Op de langere termijn zal er ook een Spaanse en Portugese versie verschijnen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 Climate Stewards NL, All rights reserved.


Afmelden    Instellingen wijzigen 

Email Marketing Powered by Mailchimp