Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
De 40-dagentijd is begonnen: een tijd van bezinning, rust, tijd met God, vasten en toeleven naar Pasen. 

Dit jaar organiseren wij samen met onze Britse collega's een Carbon Fast: 40 dagen iets aan je leefstijl veranderen om je ecologische voetafdruk te verkleinen.Door dit 40 dagen lang te doen, kan dit tot een gewoonte uitgroeien, waardoor het permanent je voetafdruk verkleint. Via Facebook kun je aangeven dat je meedoet, delen wij onze ervaringen, geven tips en recepten.

Dus, wat gaan wij (Bert en Veraniek) dan doen?

Bert
Ik heb begin dit jaar al een paar stappen gezet om mijn voetafdruk te verkleinen: dak geïsoleerd, zonnepanelen op het dak gelegd en een elektrische auto aangeschaft. Dit zal al een grote impact hebben op mijn ecologische voetafdruk.

Voor de 40-dagentijd wil ik nog iets anders doen. Ik wil mij gaan richten op verpakkingsmaterialen. Om inzicht te krijgen in de hoeveelheid afval, gaan we de komende weken ons afval wegen. Meten is weten, dus na de 40-dagentijd kunnen we aan de slag. 

Veraniek
De afgelopen jaren heb ik al een aantal stappen gezet om duurzamer te leven. Toch is het me nog niet gelukt om mijn plastic afval drastisch te verminderen. Daarom zal ik deze 40-dagentijd mij gaan focussen op het verminderen van afval, en plastic in het bijzonder. Ik zal anders moeten gaan eten, omdat sommige producten niet zonder verpakking te koop zijn. Ik zal meer voedsel van de markt halen en zelf verpakkingen meenemen. Als het goed is ben ik na de vastentijd genoeg gewend, om ook na Pasen minder plastic afval te produceren.

Doe jij mee? Zet jij een stap richting een duurzamer leven tijdens de 40-dagentijd (en daarna)?

Een zinnige klimaattop

Een laatste bericht over de klimaattop. Dave Bookless, theoloog bij A Rocha Internationaal, schrijft over de top nu de rust is weergekeerd. "De ultieme hoop voor christenen is niet gegrond in politieke en economische oplossingen, hoe belangrijk die ook zijn, maar in Gods belofte van gerechtigheid en Zijn zorg voor de schepping." Lees hier de Nederlandse vertaling van de blog. 

Meldpunt kapotte apparaten

Gaan jouw apparaten ook altijd zo snel stuk? En vind jij het ook zo lastig en duur om het apparaat te repareren of om vervangende onderdelen te vinden? Je bent niet de enige!

Stichting Natuur & Milieu heeft een website opgezet waar jij kan laten weten welk apparaat snel stuk gaat of lastig te repareren is. Het doel: "Met de resultaten willen wij scherpere regelgeving over levensduur en repareerbaarheid voor fabrikanten van elektrische apparatuur afdwingen." Met je inzending maak je bovendien kans op de reparatie van je apparaat bij een Repair Café. 

A Rocha activiteiten

Natuurweek
Ook in 2016 kun je met A Rocha genieten van een mooie zomerse natuurweek op Landgoed Eerde, in de omgeving van Ommen. We zijn daar te gast bij Natuurmonumenten. De week is van zaterdag 30 juli tot en met zaterdag 6 augustus. Van maandag tot en met vrijdag werken we de ochtenden in de natuur. De middagen en avonden zijn vrij te besteden. Wel zorgen we voor leuke activiteiten, zoals excursies en wandelingen. We verwonderen ons samen over de schoonheid van de schepping en we staan op verschillende manieren stil bij ons geloof in de God, die deze aarde met liefde heeft gemaakt.
Wilt u meer informatie of uzelf aanmelden? Kijk hier.

Wandelen met A Rocha
Natuurwandelingen met A Rocha, ook iets voor jou? Samen met Amarant Reizen kun je dit jaar weer op pad: door verschillende 'zandgebieden', de Alblasserwaard, Meijendel, het Haagse Westduinpark, de Sallandse Heuvelrug en de Veluwezoom. Je geniet van de natuur onder leiding van ervaren A Rocha gidsen: Kees de Heer, Gijsbert Pellikaan en Bert van der Woerd. Check het overzicht voor alle details!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Copyright © 2016 Climate Stewards NL, All rights reserved.


Afmelden    Instellingen wijzigen 

Email Marketing Powered by Mailchimp