Copy
In Holland staat een huis, internationale bijeenkomst
Bekijk deze e-mail in uw browser

In Holland staat een huis

Misschien heb je wel eens gehoord van Prêt-à-Loger: een project van de TU Delft waar aan een huis een extra laag werd toegevoegd, die het wooncomfort en de energie-huishouding verbetert. De TU Delft heeft meegedaan aan de Solar Decathlon Europe 2014 met het voorbeeldhuis. 

Bert heeft een blog geschreven over de afweging van een extra laag voor zijn huis. Is het haalbaar? In Nederland staan duizenden van dit soort woningen.

Internationale team bijeenkomst

Een paar weken geleden hadden we onze eerste internationale bijeenkomst onder leiding van Caroline Pomeroy in haar prachtige huis. Climate Stewards Nederland en Canada reisden af naar Engeland om daar elkaar, en de leden van Climate Stewards UK, in persoon te ontmoeten. 

v.l.n.r. Veraniek Veldstra NL, Bert van der Woerd NL, Caroline Pomeroy UK, Nelson Lee CA, Adrian Frost UK

Het was goed om elkaar beter te leren kennen en te leren van elkaars drijfveren in het leven en het werk voor Climate Stewards. We hebben met plezier rondom de kaarten van Nederland en Canada gezeten en de verschillende uitdagingen benoemd op het gebied van klimaatverandering voor de drie verschillende landen die we vertegenwoordigen. Goede vriendschappen zijn opgebouwd.

We hebben onze tijd samen ook gebruikt om te praten over de huidige ontwikkelingen en uitdagingen, we hebben ideeën uitgewisseld op het gebied van promotiematerialen en netwerken, en we hebben gediscussieerd over de nieuwe layout en calculator van de website. Het is goed om te zien hoe onze Heer een team heeft gevormd met verschillende competenties, en toch één in onze overtuigingen.

Zie uit naar de spannende ideeën van Climate Stewards!

Paradigm’s cookin’!

Paradigm, onze partner in Kenia, werkt samen met lokale leefgemeenschappen om brandstof-efficiënte kooktoestellen (houtovens) te leveren tegen schappelijke prijzen. Volgens Paradigm besteden gezinnen in Kenia ongeveer een derde van hun inkomen aan brandstof. Ter vergelijking in NL besteed een gemiddeld huishouden tussen de 2,5% en 7,5 % aan gas en elektra (bron Nibud). Dit percentatge zal in de toekomst wel hoger worden, zeker is dat er in NL meer inkomen beschikbaar is voor noodzakelijk levensonderhoud.
Brandstof efficiënte kooktoestellen kunnen de brandstofrekeningen met een derde tot de helft reduceren. Zo blijft er meer over voor voedsel, onderwijs en investeren in de toekomst van het gezin. Om maar nog niet te spreken van de voordelen voor de gezondheid, een schonere, minder rokerige omgeving  en de grote invloed op ontbossing en CO2 uitstoot. Wil je meer weten over  de kooktoestellen van Paradigm, bekijk dan hun engelstalige video op Vimeo.

Our man in Vancouver

Nelson Lee, Climate Stewards’ vertegenwoordiger in Canada, is goed bezig geweest – kort na zijn bezoek aan de UK voor ons internationale team overleg, heeft hij vier dagen besteed aan de “Holy Ground” conferentie op het Regent College te Vancouver. De conferentie was mede georganiseerd door A Rocha Canada en werd gekenmerkt door een aantal internationale sprekers inclusief Peter Harris en christelijke klimaat wetenschapper  Katherine Hayhoe. De conferentie was gericht op hoe predikanten en kerkleiders kunnen worden uitgedaagd om hun gemeenschappen verantwoordelijkheid te laten nemen voor de zorg voor onze planeet die we met elkaar delen. Deelnemers wisselden niet alleen van gedachten over zorg voor de schepping, het ging om praktische stappen geloof concreet te maken in daadwerkelijke actviteiten.
En sprekend over praktisch… alle sprekers van de conferentie compenseerden de CO2  uitstoot van hun reizen bij Climate Stewards. Nelson was er bij om Jeff Greenham, President van Regent College een certificaat te overhandigen, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid.

Website

Sinds enige tijd werken we niet alleen in Ghana, maar ook via Scolel'te in Mexico en via Paradigm in Kenia. Naast boomaanplant ondersteunen we het gebruik van efficiënte houtovens en waterfilters. Op onze website kun je meer informatie vinden over alle drie de projecten. Heb je nog vragen? Stel ze ons gerust!

We zijn ook actief op Twitter en Facebook. Door ons te volgen op Twitter of te liken op Facebook blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Climate Stewards.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 Climate Stewards NL, All rights reserved.


Afmelden    Instellingen wijzigen 

Email Marketing Powered by Mailchimp