Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Het is zomer. We hebben al heerlijke warme dagen gehad, maar ook buien en onweer met overstromingen als gevolg. Dit is niet alleen in Nederland maar ook in onze buurlanden zo. Het KNMI legt uit dat dit voor sommige gebieden (maar niet alle!) komt door klimaatverandering. 

Je kunt je afvragen wat wij er individueel mee kunnen. Als je naar de mensen om je heen kijkt, dan lijken maar weinigen zich zorgen te maken. Toch is het goed om je emissies te reduceren en compenseren. Door je gedrag te veranderen kun je ook anderen beïnvloeden. Laten we het goede doen voor onszelf, onze naasten en onze wereld.

De duurzame bucketlist

De blog van deze maand gaat over de Duurzame Bucketlist. Deze is afgelopen 3 juni gelanceerd tijdens het GroenGelovig evenement van de ChristenUnie.

Er zijn 101 mogelijkheden om aan de slag te gaan. Op deze Duurzame Bucketlist vind je de belangrijkste. Ga ermee aan de slag en maak duurzame stappen. Waarschijnlijk kun je met deze bucketlist wel even vooruit. En wie weet haal je de eindstreep! 

Nieuwsgierig? Lees de blog voor meer informatie of download de bucketlist direct via deze link
"Wij dromen van een groene aarde.
Wij geloven dat die droom uitkomt.
Wij doen nu goed voor klimaat, mens en natuur.
Droomt, gelooft en doet u met ons mee?"


Eindelijk hebben we een Nederlandse flyer van Climate Stewards! Met dank aan onze Britse collega Adrian die de flyer heeft ontworpen en ons heeft geholpen met het aanpassen voor de Nederlandse context.  

De flyer is gedrukt bij Zalsman op FSC gecertificeerd papier en de uitstoot is gecompenseerd via Zalsman met een project in Indonesië

Je kunt de flyer downloaden via onze website. Heb je behoefte aan een ander soort promotiemateriaal? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.. 

De Nederlandse Footprintr.me

Een aantal maanden geleden heeft Climate Stewards in Engeland de Footprintr.me gelanceerd. Onze Britse collega Adrian heeft hard gewerkt om een calculator te maken waarin je, naast het berekenen van je emissies voor reizen en je huishouden, je ecologische voetafdruk voor je levensstijl kunt uitrekenen. De afgelopen tijd zijn we bezig geweest om deze in het Nederlands beschikbaar te maken. Wanneer je vanuit je browser in Nederland de website footprintr.me bezoekt, krijg je automatisch de Nederlandse versie. Wanneer je niet vanuit Nederland komt kun je onderaan de pagina via "choose your country" Nederland selecteren. 

Naast het vertalen van de calculator hebben we veel tijd besteed aan het vergaren van accurate data voor Nederland - deels via de UNFCCC en deels via het CBS.

De gemiddelde Nederlandse ecologische voetafdruk is iets hoger dan de Britse - 11.56 ton vergeleken met 9.07 ton in het Verenigd Koninkrijk (gebaseerd op data uit 2012 van de UNFCCC). Dit hogere getal komt vooral door de kolenindustrie, waarvan de uitstoot verdeeld wordt over alle inwoners. Ondanks dit leven Nederlanders over het algemeen wel duurzamer dan de Britten: we produceren minder afval en recyclen meer, we eten minder vlees en hebben onze ecologische voetafdruk per inwoner aardig laten krimpen. Wellicht is het tijd voor een vriendschappelijke wedstrijd! Een visualisatie van voetafdrukken per land vind je hier: http://carbonfootprintofnations.com/.
Website
Facebook
Twitter
Email
Copyright © 2016 Climate Stewards NL, All rights reserved.


Afmelden    Instellingen wijzigen 

Email Marketing Powered by MailChimp