Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Vrijdag 3 juni organiseert de ChristenUnie in Utrecht het GroenGelovig evenement. Tijdens GroenGelovig komen christenen in beweging voor de zorg voor ons gemeenschappelijk huis: Gods schepping. Samen komen we in actie. Op de dag zelf staat de Groene belofte centraal. Lees hem hier.

A Rocha presenteert samen met Micha Nederland en Gert Olbertijn de deelsessie "Wat wordt jóuw duurzame bucketlist?" Het zal een uitdagende sessie worden waarin we de bezoekers aanmoedigen persoonlijke duurzame doelen te stellen. Kom jij ook? Aanmelden kan via www.groengelovig.nl

Weg van de supermarkt?!

Je kent ze wel, de berichten in de media over gesjoemel met ons voedsel en de oneerlijke wijze waarop de producenten ervan worden behandeld. Gerrit Jan Groothedde schreef het boek "Weg van de supermarkt". Gastblogger Rineke van der Woerd vertelt over haar eigen weg van de supermarkt. Een inspirerend blog met handige tips en een uitdaging voor jezelf!

Voorstellen: A Rocha Life - Vakantie + vogels kijken

Een interview met Marcial Felgueiras
Director of Operations - A Rocha Portugal

CP: Hoe is A Rocha Life ontstaan?

MF: A Rocha Portugal houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met natuurbehoud en educatie op het gebied van biodiversiteit. We zijn gevestigd in een verbouwde boerderij, Cruzinha, op het prachtige en ongerepte Alvor Estuary aan de kust van de Algarve. We hebben uitgebreide kennis van de lokale vogels en hun leefgebieden, en uitstekende faciliteiten voor het hosten van de bezoekers. We hebben een expert vogelgids, Guillaume, die Engels, Frans, Portugees en Spaans spreekt. We realiseerden ons dat dit een prachtige kans is om mensen een fantastische vakantie te geven, waarvan alle opbrengsten ten goede komen aan A Rocha Portugal ’s natuurbehoud en educatie.CP: Zijn de vakanties duur?

MF: Onze prijzen zijn concurrerend en we maken met plezier rondleidingen op maat voor groepen vrienden of families. We verwelkomen ook individuele bezoekers of kleine groepjes. Relaties zijn belangrijk voor ons. We genieten van de vriendschappen die tijdens de week groeien. Bezoekers waarderen Guillaume als gids. De huiselijke sfeer, het heerlijke eten en gezelschap op Cruzinha maken deze vakantie uniek. We beperken groepen bewust tot 8 personen. Zij verblijven in Cruzinha of in een villa in het nabijgelegen dorp.CP: Wat kunnen bezoekers verwachten om te zien?

MF: Tijdens tochten zien we roofvogels, akker- en weidevogels, steltlopers etc. Hoogtepunten zijn de Iberische keizerarend, buizerds en torenvalken. Wij beloven onze bezoekers dat ze ten minste 120 soorten vogels te zien. Tot nu toe hebben we dit aantal altijd bereikt of overtroffen; het hoogste aantal soorten in een week was bijna 150! De beste tijd om te komen is tijdens het migratie seizoen (eind februari – half mei en half september – eind oktober). Gedurende de zomermaanden bieden we vaak dagtochten voor mensen op vakantie in het gebied.CP: Kun je de impact van klimaatverandering daar zien?

MF: Zeker. Bijvoorbeeld toen ik hier begon te werken begin jaren 90, werd de komst van de bijeneters altijd gevierd rond 5 april. In 25 jaar is de datum met ongeveer twee weken naar voren verschoven: ze komen nu al na 20 maart. Deze ‘ anticiperende migratie ’ betekent dat de jonge duiven niet de juiste planten en insecten kunnen vinden om van te leven. Er zijn nog weinig gegevens beschikbaar, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk een impact op vogelpopulaties hebben.CP: Wat doe je zelf tegen klimaatverandering?

MF: A Rocha Portugal heeft onlangs zonnepanelen geïnstalleerd, waarvan we hopen dat het ongeveer 90% van onze jaarlijkse elektriciteit produceert. We compenseren al onze kilometers met Climate Stewards en moedigen onze bezoekers aan om hun vluchten met Climate Stewards te compenseren. Ik ben blij om met Climate Stewards samen te werken en het goede werk te ondersteunen dat ze doet met partners in Ghana, Kenia en Mexico.

Bezoek de website van A Rocha Life: http://arochalife.pt/

Binnenkort in het Nederlands beschikbaar...

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Copyright © 2016 Climate Stewards NL, All rights reserved.


Afmelden    Instellingen wijzigen 

Email Marketing Powered by MailChimp