Copy
Afval, Warme truiendag, Abi Frimpong
Bekijk deze e-mail in uw browser
Gelukkig nieuwjaar namens ons allemaal bij Climate Stewards!

We hebben een mooi jaar gehad, waarin we zijn gegroeid. We hebben een mooie nieuwe website en zijn actiever op sociale media. Daarnaast hebben velen ons gesteund door gebed of (anonieme) donaties. Dank daarvoor.

Laten we er samen een goed 2015 van maken. Houd daarbij in gedachte: eerst reduceren, dan compenseren.

Een kilo minder...

Het nieuwe jaar begint met een goed voornemen: afval verminderen. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon 520 kilo afval. Meer over het hoe en wat over afvalscheiding en vermindering lees je in onze blog: www.climatestewards.nl/een-paar-kilo-minder/

6 Februari: Warme truiendag

Vrijdag 6 februari is het warme truiendag! Deze energiebesparende actie wordt georganiseerd door het Klimaatverbond en Greenchoice. Zet de verwarming lager en trek een warme trui aan. Door de verwarming 1 graad lager te zetten bespaar je al 6% energie. Wij doen mee. Jij ook? Geef je op via de website: www.warmetruiendag.nl

Geïnspireerd door Climate Stewards

Abi Frimpong werd in 2007 lid van A Rocha Ghana's Climate Stewards Club bij de Bompata Senior High School nabij Kumasi. Met haar toewijding om bomen te planten, voor activiteiten en duurzaamheid in het algemeen groeide ze tot A Rocha Ghana's Climate Stewards Club President.
In haar tijd als Club President heeft de club een mix van ongeveer 400 inheemse zaailingen gepland, waaronder mahonie, kapok, ofram en kusia. Na de middelbare school is Abi "Natural Resources Management" gaan studeren. Ze glimlacht wanneer ze vertelt: "Ik ben gemotiveerd door het Climate Stewards programma en zal altijd mijn steentje bijdragen aan het milieu". Haar vroege interesse in het aanplanten van bomen heeft haar geïnspireerd om voor haar afsluitend onderzoek te kijken naar duurzame systemen voor het aanplanten van bomen in Ghana.  

Abi werkt op dit moment voor de NGO Conservation Alliance. Kort geleden keerde ze even terug naar Bompata voor een motiverend gesprek over hoe studenten kunnen helpen met klimaat mitigatie. Ze vertelt: "Ik ben hier begonnen met een boom. Later heb ik op vele andere plaatsen ook bomen geplant. Ook nu blijf ik nog meer bomen aanplanten, omdat het een manier is waarop ik kan bijdragen aan het verminderen van emissies. Ik weet dat niemand van ons kan ontsnappen aan de gevolgen van klimaatverandering en daarom is het belangrijk dat we allemaal op onze eigen manier bijdragen."

Het klimaat in 2015

Het thema klimaat zal dit jaar op de agenda staan van een paar grote politieke bijeenkomsten. Zo wordt er in april gediscussieerd over de vaarroutes die beschikbaar komen in het arctische gebied door het smelten van zee-ijs. Duurzaamheid is ook één van de thema's van de millenniumdoelen, die dit jaar aflopen. Nieuwe doelen voor 2030 moeten worden opgesteld tijdens de bijeenkomst in september. Het jaar wordt afgesloten met een grote bijeenkomst van de VN (COP) in Parijs. Het doel is om daar een bindende overeenkomst te sluiten met alle landen om een halt toe te roepen aan klimaatverandering. We zullen je dit jaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen via Twitter!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 Climate Stewards NL, All rights reserved.


Afmelden    Instellingen wijzigen 

Email Marketing Powered by Mailchimp