Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Maandag is eindelijk echt de lente begonnen. Hoewel het op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief hard regent, staan de krokussen vrolijk te dansen in de wind.

Volgens een recent onderzoek staat Nederland op de 6e plaats van de lijst gelukkigste landen ter wereld. Toch kan ik, en velen met mij, klagen over onder andere het weer. Als ik mezelf daarop betrap probeer ik te onthouden: zonder de kou van de winter zouden we de lente niet zo verwelkomen en zonder de bloedhete zomerdagen zouden we de herfst ook minder verademend vinden. We wonen in een land waar we van 4 seizoenen mogen genieten. Gods schepping laat ieder seizoen wel iets moois zien!

Ook te lezen in deze nieuwsbrief:

Elke tafel een altaar?

Tijdens A Rocha bijeenkomsten mogen we soms proeven van haar heerlijke creaties. Nu heeft cateraar Eelkje Mellema een blog voor ons geschreven over haar haat-liefde verhouding met biologisch en fairtrade eten. Ze ontdekte de kracht van het joodse gebruik om God voor alles te danken met het woord 'Beracha'. Hierdoor leert ze elke gedekte tafel te zien als een altaar.

Je vindt de blog hier.

Vernieuwde website

Na maanden hard werken is eindelijk onze vernieuwde website en calculator af. De startpagina toont nu dezelfde infographic als onze flyer. Hierdoor zijn de verschillende stappen die je zet om te compenseren duidelijker in beeld. 

Met de vernieuwde calculator kun je gemakkelijk de ecologische voetafdruk voor je hele huishouden uitrekenen. De 'Levensstijl' tab die we vorig jaar geïntroduceerd hebben heeft een vaste plek in de calculator gekregen.

Voordat je de calculator gaat invullen vragen we hoeveel mensen er in je huishouden zitten en of je de ecologische voetafdruk alleen voor jezelf of voor je hele huishouden wil uitrekenen. Mocht je bijvoorbeeld je voetafdruk alleen voor jezelf willen uitrekenen, maar woon je met iemand samen, kunnen we op basis van het aantal mensen in je huishouden, de energiekosten delen.

In de laatste tab van de calculator geven we een overzicht van je ingevulde gegevens. Vanuit hier kun je je uitstoot compenseren door geld te doneren. 

Oproep voor fotografen

Maak je graag foto's van de wereld om je heen en lijkt het je leuk dat jouw foto op de achtergrond van de calculator wordt getoond? We zoeken mooie en interessante foto's voor de startpagina van de calculator. De huidige foto is gemaakt in de buurt van Avebury in Engeland. Stuur je foto's naar calculator@climatestewards.org en wij doen de rest!

(Verstuur je foto's in JPEG formaat, minimaal 2.000 x 1.333 pixels, samen met je details zodat we je de toekomende waardering kunnen geven!).
Compenseer bij Climate Stewards!
Twitter
Facebook
CS
Copyright © 2017 Climate Stewards NL, All rights reserved.


Afmelden    Instellingen wijzigen 

Email Marketing Powered by Mailchimp