Copy

Kære læser


Velkommen til E-MUSIKSKOLEN 4 2020.
Fagbladet MUSIKSKOLEN  er gået i trykken og ankommer til postkasserne fra d. 18. juni.

Nedlukning Genåbning Krisestyring

Elevtilmeldingerne til den kommende sæson er helt naturligt i fokus på alle musik- og kulturskoler. Bekymringen er flere steder stor, fordi antallet af både gentilmeldinger og nye tilmeldinger ligger under niveauet fra tidligere år. Nedlukningen taget i betragtning er dette ikke overraskende. Til gengæld er det nødvendigt, at man tager handling på den krisesituation, som er opstået.

“Ny i Job”

Grundlæggende er der tre spørgsmål, der træder frem efter denne første godt og vel halve sæson i musikskolen:

  • Er min uddannelse fra musikkonservatoriet relevant nok i forhold til arbejdet i musikskolen?
  • Kan musikskolen tage bedre imod nyansatte?
  • Kan musikskolen i højere grad tage uddannelsen af sit eget personale på sig?
Læs musikskolelærer Kristian Lagers refleksioner som “Ny i Job”.

Mange musikskoler trænger til et IT-FIX

Det er ikke, fordi det skorter på spændende digitale løsninger til undervisningsbrug eller samarbejde - det er, om ikke andet, blevet endnu tydeligere under coronakrisen. Tilbage står spørgsmålet om, hvorfor mange musikskolelærere stadig mangler IT-redskaber og -færdigheder.
 

At udgive eget undervisningsmateriale er “learning by doing”

I modsætning til den klassiske musikpædagogik har den rytmiske musik ikke flere århundreders praktisk pædagogisk erfaring i form af lærebøger, pædagogiske metoder, instrumentalskoler etc.
Tormod Vinsand, mangeårig underviser og jazzpianist, giver bla. cowboytricks og gode råd, hvis du vil udgive eget materiale i bogform.
 

Ledige stillinger

Drømmen om en instrumentalskole

Lige siden min konservatorietid har jeg manglet en dansk accordeonskole. Imens jeg ventede, måtte jeg bruge, hvad der fandtes, primært svenske skoler med mange år på bagen, skriver Marie Hansen, MUSIKSKOLENs regionsreporter.

Sygdom i ferien

For musikskolelærere og -ledere er det vigtigt at kende de regler, som gælder, hvis sygdom opstår, så man enten er syg ved feriens begyndelse eller bliver syg undervejs i ferien. Reglerne gælder både for musikskolelærere og -ledere.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Copyright © 2020 Dansk Musikpædagogisk Forening, All rights reserved.