Copy

Kære læser

Redaktionen ønsker godt nytår.

Udover at det skal nævnes at der er sket forbedringer af den midlertidige kunststøtteordning for kunstnere med kombinationsindkomster, og at kulturnetværket i Hillerød gav kommunen den sidegevinst at den meget hurtigt fik et overblik over kultur- og musikaktiviteter da epidemien først ramte, vil dette nyhedsbrev ikke beskæftige sig med COVID19.
God fornøjelse, mens vi venter på vaccinen.
 

Kulturnetværk synliggør den lokale musikskole og skaber politisk lydhørhed

Hvis man vil synliggøre musikskolen, handler det om at skabe et netværk, fortæller musikskoleleder Jesper Gude. ”Jo mere synlig musikskolen er, og jo flere berøringsflader den har i kommunen, jo sværere bliver det også for politikerne at trække pengene”, oplever han.
 

Unge musikere er vilde med OrkesterEfterskolen i Holstebro

Derfor har man nu taget alle ledige kvadratmeter i brug for at få plads til de mange elever.
Det betyder også, at skolen næsten har nået målet om at gå fra 54 elever til 72 fire år før, det nye byggeri, som blandt andet er betinget af krav om flere elever, står færdigt.

Hvordan man ”spiser en elefant”

Det kan virke uoverskueligt når man vil ændre på indgroede vaner og rutiner. ”Start fra en ende og tag det i små bidder”, lyder rådet fra mangeårig musikpædagog Linda Vilhelmsen.

Samarbejdet mellem musik- og grundskoler tager mange former og farver.

Særligt holdundervisning på instrumenter vinder genklang ude på folkeskolerne. I samarbejdet Max Musik lærer alle elever i 3. klasse at spille på et musikinstrument.

 

IT-FIX 10

Functional Ear Trainer er en app, der træner din evne til at høre, hvordan de toner du spiller, relaterer sig til en toneart.
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Twitter Twitter
Copyright © 2021 Dansk Musikpædagogisk Forening, All rights reserved.