Copy
Stichting Shakenbaby.nl Nieuwsbrief #3 2015
View this email in your browser

Stichting Shakenbaby.nl

Medische & juridische hulp bij onterechte beschuldiging

Nieuwsbrief #3 2015

Steun onze Stichting
Beste <<First Name>>
Stand van Zaken Op dit moment is onze Stichting Shakenbaby.nl al bij 25 zaken betrokken. Dat zijn al 9 zaken meer dan we in de nieuwsbrief van April vermeldden. Een aantal zaken is al afgerond. Inmiddels zijn we ook betrokken bij zaken in België. Hier loopt bijvoorbeeld een zaak waar beide jonge ouders van een premature tweeling in beroep door onze medisch adviseur Jannes Koetsier pro deo worden geholpen. De gevonden aandoeningen bij deze kinderen lijken eerder complicaties van vroeggeboorte dan van toegebracht letsel.
Project #1
Ander SBS-beleid

Stichting Shakenbaby.nl staat niet alleen. In America is een soortgelijke organisatie die onze doelstelling deelt. Protecting Innocent Families is een petitie gestart om een officieel onderzoek in te laten stellen naar de wetenschappelijke basis voor medische diagnose van kindermishandeling, omdat ook in de Verenigde Staten veel ouders onterecht worden beschuldigd van kindermishandeling. De petitie is in het voorjaar gestart en op dit moment is de petitie al bijna 3000 keer ondertekend. Je vindt de petitie hier.

Project #2
Website

Onze website wordt kennelijk goed gevonden door ouders die ons nodig hebben. Dat gebeurt gemiddeld eens per maand. Daarnaast hebben we al 68 trouwe lezers van onze nieuwsbrief en verwelkomen we graag de 17 nieuwe lezers. Op Facebook waar je ons ook kunt vinden, hebben we al 340 volgers. Op naar de 500!

Project #3
De andere kant van SBS

Het manuscript voor het boek 'De andere kant van SBS' is naar verwachting eind dit jaar gereed. Dan willen we het  - na redactionele controle - eerst uitbrengen als E-book. Het is gebleken dat reeds benaderde uitgevers het nu commercieel nog niet aantrekkelijk vinden om een boek over dit onderwerp te publiceren. 

 

Project #4
Film 'ouders en deskundigen over SBS''

We zijn in gesprek met een Nederlandse en een Zweedse film producent om een aansprekende doch opbouwende Zweeds/Nederlandse documentaire tot stand te brengen om het ‘SBS-verdachtmaking-beleid’ dat thans heerst in vele landen te verbeteren.

BELANGRIJK VERZOEK AAN ALLE GEÏNTERESSEERDEN:

Het zou fantastisch zijn als u als ambassadeur voor de stichting één of meer sponsors voor de film zou kunnen vinden in uw omgeving (suikeroom? bedrijf?). Ons bestuur komt graag langs voor uitgebreide toelichting en overleg over de invulling van sponsoring. Mail ons uw reactie  info@shakenbaby.nl

Fondsenwerving

We zijn deze week toegevoegd aan de website Geef.nl; een online platform voor goede doelen die de mogelijkheid biedt om te doneren. Omdat we op de site van Geef.nl staan, kun je nu ook op onze Facebook pagina via IDEAL direct een donatie maken.

Op BookDifferent kun je groene hotels en groene bestemmingen boeken. Door te boeken kun je ook direct een donatie naar een goed doel overmaken. We hebben Stichting Shakenbaby.nl aangemeld en wachten momenteel op autorisatie.

Via 4morgen kun je bij de meeste bekende webshops winkelen. Als je je daar registreert kun je Stichting Shakenbaby.nl als je goede doel selecteren. Bij iedere aankoop die je via deze site doet, stort de webwinkel dan een kleine donatie van 3 tot 5% van het aankoop bedrag op onze rekening. Binnenkort staan we als goed doel op deze site. We zijn al geaccepteerd hiervoor.

Vacature

Het bestuur zoekt versterking. Vorig jaar zijn we gestart met Stichting Shakenbaby.nl en we hebben onze doelen nog niet bereikt. We behandelen wel veel zaken en daarvoor kunnen we best wat extra slagkracht gebruiken, bijvoorbeeld om extra fondsen te werven. Heb je interesse om het bestuur op vrijwillige basis te ondersteunen, stuur dan vrijblijvend en email naar info@shakenbaby.nl o.v.v. Vacature

Feiten & Cijfers

Zaken: 25 / Langstlopende zaak: 7 jaar / Vrijspraken: 2 / Betrokken kinderen: 28 / Overleden kinderen: 5 / Gehandicapte kinderen: 7 / Kinderen dat op korte termijn lijkt te zijn hersteld: 16 / Ondertoezichtstellingen (incl. broer/zus): 23 / Uithuisplaatsingen: 12

 

Vers van de pers! Internationaal nieuws

Shaken Baby Syndrome: A diagnosis that divides the medical world

http://www.nytimes.com/2015/09/14/us/shaken-baby-syndrome-a-diagnosis-that-divides-the-medical-world.html?_r=0

Steun onze Stichting
Het 'shaken-baby-syndroom' (SBS) is een medisch veronderstelde vorm van mishandeling van een baby van 1 tot 6 maanden. Deze 'diagnose' is niet met zekerheid te stellen. Veelal worden andere medische oorzaken voor het letsel over het hoofd gezien. Het gevolg is dat ouders ten onrechte kunnen worden beschuldigd door de kinderarts, met afgrijselijke gevolgen.
 
Stichting Shakenbaby.nl is opgericht om ouders die onterecht verdacht worden van het mishandelen van hun baby (shaken-baby-syndroom) te helpen, zowel juridische als via medische second opinion(s) en het huidige beleid in Nederland te doen aanpassen zodat minder onterechte beschuldigingen van ‘shaken-baby-syndroom’ plaatsvinden.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Stichting Shakenbaby.nl, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp