Copy
Nieuwsbrief Stichting Shakenbaby.nl
View this email in your browser

Stichting Shakenbaby.nl

Medische & juridische hulp bij onterechte beschuldiging

Nieuwsbrief #1 2015

Beste <<First Name>>,
Stichting Shakenbaby.nl dankt u hartelijk voor uw gulle donaties in 2014 en
wenst u een gezond en veilig 2015
Het 'shaken-baby-syndroom' (SBS) is een medisch veronderstelde vorm van mishandeling van een baby van 1 tot 6 maanden. Deze 'diagnose' is niet met zekerheid te stellen. Veelal worden andere medische oorzaken voor het letsel over het hoofd gezien. Het gevolg is dat ouders ten onrechte kunnen worden beschuldigd door de kinderarts, met afgrijselijke gevolgen.
 
Stichting Shakenbaby.nl is opgericht om ouders die onterecht verdacht worden van het mishandelen van hun baby (shaken-baby-syndroom) te helpen, zowel juridische als via medische second opinion(s) en het huidige beleid in Nederland te doen aanpassen zodat minder onterechte beschuldigingen van ‘shaken-baby-syndroom’ plaatsvinden.


Door deze nieuwsbrief door te sturen, vergroot u de kans voor ons om het benodigde budget op te halen dat nodig is om onze doelstellingen te bereiken. Alvast bedankt!
Share
Tweet
Forward

Het Bestuur

Secretaris Patrick van Es

Ik ben vader van twee mooie dochters van 7 jaar en 8 maanden oud. Door een ervaring met een van mijn dochters wilde ik graag iets betekenen voor andere ouders en hoefde dan ook niet lang te denken over de vraag, of ik in het bestuur plaats wilde nemen als secretaris. Net als de andere bestuursleden is mijn doel, om in de toekomst te voorkomen dat ouders valselijk beschuldigd worden en daardoor in de problemen komen!

Project #1 

Ander SBS-beleid 

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) is onder druk van een kort geding akkoord gegaan met overleg over betere procedures gericht op minder overhaaste en meer zorgvuldige diagnosestelling van vermoedens van shaken-baby-syndroom, tegenwoordig ook ‘abusive-head-trauma’ genoemd. Jannes Koetsier, onze voorzitter wordt in dit overleg gesteund door twee kinderartsen, waaronder een emeritus hoogleraar.
Doneren? Klik hier!
Voorzitter Jannes Koetsier

Ik werkte als huisarts, verzekeringsarts en bedrijfsarts. Op dit moment zet ik mij in om te voorkomen dat kinderartsen te snel en lichtvaardig onterecht vermoeden van shaken-baby uiten. Daarnaast geef ik medisch advies aan ouders om te voorkomen dat zij overal tegen muren blijven aanlopen.

 

Project #2 

Website

Op onze website
www.shakenbaby.nl kunt u inmiddels onze financiële prognose terugvinden. Ook kunt u daar verhalen van gedupeerde ouders lezen en de tv-uitzending ‘Onterecht beschuldigd van kindermishandeling’ van ‘EenVandaag’ terugzien. 

Activiteiten 2014

Sinds de oprichting van Stichting Shakenbaby.nl op 13 oktober 2014, heeft de stichting al enkele gerichte initiatieven kunnen ondernemen;

1. Overleg geïnitieerd – uiteindelijk middels een brief van de advocaat – met het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)

2. ANBI-status aangevraagd zodat donaties belasting aftrekbaar zijn
Penningmeester Petula Prudencia

Als moeder van een inmiddels ondernemende dreumes weet ik helaas wat het betekent wanneer je gezinsleven onterecht wordt gedirigeerd door medici en instanties. De gevolg-schade is onbeschrijfelijk en soms onherstelbaar. Als bestuurslid van Stichting Shakenbaby.nl ik voorkomen dat gezinnen (nog langer) onterecht worden beschuldigd.

Project #3 

Boek

Onderzoeksjournalist Daan de Wit gaat het boek ‘De andere kant van het shaken-baby-syndroom’ schrijven waarvoor hij op dit moment diverse gedupeerde ouders interviewt.

Juridische hulp

Goed nieuws: de zaak CvdB (straf-eis 4 jaar) heeft – met dank aan advocaat Joost Dionisius en onze voorzitter Jannes Koetsier tot vrijspraak geleid. Dat betekent dat naast één vrijspraak, nu twee zaken zijn geseponeerd en dat voor één vijf jaar oude veroordeling hoger beroep is ingesteld. In totaal zijn 15 zaken in behandeling (geweest).

Volg ons

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Stichting Shakenbaby.nl, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp

KvKnr: 61664227